Еко почистването е лесно, евтино и ефикасно

Еко почистването е лесно, евтино и ефикасно

Все повече хора се интересуват от еко варианти на почистване. От една страна, така те се грижат за здравето си и здравето на близките си, а от друга, не се замърсява околната среда. При основно почистване с еко препарати или последващо поддържане на чистотата важни са препаратите.

Еко почистване

Най-уверени ще бъдете в това, че препаратите ви са еколкогични, ако си ги приготвите сами. А това е много лесно. За повечето повърхности и обекти в дома имате на разположение суровини за препарати, които са част от подправките и другите продукти в кухнята ви.

Защо да използвате еко препарати, приготвени с домашни продукти

Препаратите, които ще намерите в магазините, съдържат химикали и вещества, които са агресивни. Често те предизвикват алергия, а особено опасни са за децата и домашните любимци. Освен това, след като ви дадем предложения за домашни препарати за почистване на домове, ще се убедите, че разходите за суровини за приготвянето им са много по-малки от заделянето на големи суми за скъпи препарати от магазините.

професионално почистване с еко препарати

Микрофибърните кърпи

В магазините вече можете да намерите микрофибърни кърпи са различни повърхности – за стъкло, за фаянс и други, както и универсални кърпи. С тях можете да почиствате без никакви препарати. Може да се наложи да овлажните кърпата или повърхността.

Това е начин за почистване на прозорци, на подове и други обекти, който е най-екологичен, тъй като не използвате никакъв препарат.

Почистване с оцет

Този продукт се споменава много често, и има защо. Той е универсално почистващо средство. Това се отнася главно за белия оцет, но и за другите видове – винен и ябълков.

Почистващото действие на оцета се дължи на това, че той е киселинен.

Със смес от равни части оцет и сол можете да почистите пода от теракота или гранитогрес. Ако подът е покрит с паркет, смесете оцет и вода, за да получите подходящо средство за подово почистване.

Същата смес, от оцет и вода, може да се използва за отстраняване на петната от водни капки и варовиковите отлагания по батериите на мивките. Оцетът и водата трябва да са в равни количества. Обърнете внимание, че водата трябва да е хладка. Но за упорити отлагания като варовиковите трябва след напръскването им вечерта да ги оставите да действат, а сутринта да изплакнете, отново с хладка вода.

За почистване на прозорци също не е необходимо да се ходи до магазина за препарат. Тази универсална и многофункционална комбинация от оцет и вода ще ви помогне и тук. Но е добре да добавите и царевично нишесте. Пропорциите са: вода – около литър, оцет – кафена чаша, а нишестето трябва да е супена лъжица. След като ги смесите, е добре да използвате пулверизатор, за да напръскате стъклата, след това да ги избършете с влажна кърпа.

Еко почистването на пералнята

Колкото и да нямате време, отделяйте по половин час на седмица за почистване на този така важен уред. Всяко пране оставя във вътрешността на пералнята известни замърсявания. Пригответе си смес, в която оцетът е най-много – 2 чаени чаши; необходими са ви и по кафена чаша сода и вода. Содата и водата се смесват и сместа се изсипва в отделението за препарат. А оцетът се излива в барабана. След това пуснете пералнята на дълъг цикъл и при най-високата температура. Изчакайте цикълът да приключи, а стова ще приключи и почистването на барабана.

За да не повредите нещо при чистене с оцет

Както споменахме, оцетът е киселина. Затова не го използвайте за мебели, полирани с восък, за мраморен под, плот или друга част от дома. НИКОГА не смесвайте оцет и белина! Тези два препарата реагират един с друг и се отделя токсичен газ.

За цялостно професионално почистване на дома с еко препарати свържете се с нас!

By | 2018-10-16T18:03:20+03:00 октомври 16th, 2018|Categories: Технологии в почистването|Коментарите са изключени за Еко почистването е лесно, евтино и ефикасно

About the Author: