Есенно основно почистване на дома

Есенно основно почистване на дома

С основно почистване домът светва и става по-приветлив. Пролетта и есента са периодите, през които задължително трябва да планирате основно почистване. Как протича вашето есенно почистване? Предлагаме ви няколко полезни идеи от професионалисти в почистването.

Есенно основно почистване на дома

снимка: https://www.osprey-property.co.uk

Защо трябва да планирате есенно почистване

  • Есенното почистване е необходимо за отстраняване на натрупаните прах и замърсявания през лятото, когато хората посвещават повечето от свободното си време на отдих навън и пътувания през отпуските.
  • Есента е сезон, през който често вали дъжд, кално е и замърсяванията се пренасят лесно в домовете.
  • Чистенето през есенния сезон е добра подготовка за зимата, през която пълното почистване се извършва по-трудно. Времето е студено, не може да се проветрява продължително време, измитите повърхности не съхнат бързо.

Побързайте да извършите есенното почистване и да върнете на дома приветливостта и уюта. Ако сте заети със служебни задължения, оставете тази задача на фирма за професионално почистване на домове.

Непременно планирайте почистване на банята и кухнята

Тези две стаи се използват най-интензивно и затова трябва да започнете с тях. В банята ви очаква почистване на фаянс и санитария. Обърнете внимание и на мухъла, ако се е образувал – по тавана, във фугите, под мивката. С разтвор от оцет и вода лесно ще премахнете замърсяванията и мухъла.

В кухнята освен подово почистване трябва да премахнете трохите и другите замърсявания в шкафчетата. Съветваме ви да възложите на професионална почистваща фирма есенното почистване на цялата кухня, включващо почистването на фурната – още едно място, в което почти ежедневно се натрупват замърсявания.

почистване на плочки и фуги

Почистването на прозорците

Есента е време за почистване на прозорци, преди да настъпи зимата и да донесе замърсяване от дим и прах. Специалистите от Casa Limpia ще почистят вашите прозорци до блясък. Не забравяйте щорите и завесите – те също са натрупали доста прах за летния сезон.

Почистването на подовете

Подовете са ежедневно подложени на замърсяване с прах и други замърсители, внасяни чрез обувките. Както твърдите подови настилки, така и килимите и мокетите се нуждаят от обезпрашаване и почистване с подходящи препарати. Ако подовете ви са с настилка от мрамор, почистването им също има своята специфика. Оставете на професионалистите от Casa Limpia да извършат почистването на подовете ви и се посветете на служебните и семейни задължения. Професионалното пране на килими ще ви спести много усилия.

почистване на фаянс и санитария

Почистете меката мебел

Това е задача при всяко цялостно почистване. Меката мебел поема прах, ежедневно по нея попадат трохи, мъртви кожни клетки, косми от членовете на семейството и домашни любимци. С професионално пране на мека мебел вашите дивани и кресла ще изсъхнат още в деня на прането, тъй като професионалните машини изсмукват почти цялата влага заедно със замърсяванията.

почистване на мека мебел

снимка: https://carpetcleangroup.com

Дезинфекцирайте местата, в които семейството прекарва повечето време

През зимата влагата е чест гост в домовете, а във влажна среда се създават благоприятни условия за развитие на бактерии. За да посрещнете зимата с максимално чист дом, първо извършете основното есенно почистване или го възложете на фирма за почистване Casa Limpia в София.

Всички повърхности трябва да се почистят добре и да се дезинфекцират с антибактериален препарат. Естествено е да почистите повърхностите в банята и в кухнята, но направете такова почистване и в местата, в които семейството прекарва повече време. Не забравяйте дори дръжките на вратите и прозорците.

Когато настъпи зимата, проветрявайте редовно, за да поддържате здравословна среда, без благоприятни условия за виреене на микроби.

Почистването на дома през есента не отнема много време, ако го възложите на Casa Limpia. Изберете от пакетите ни за почистване или ни поръчайте конкретни дейности от цялостното почистване.

 

 

By | 2019-11-19T06:31:07+02:00 ноември 19th, 2019|Categories: Основно почистване|Коментарите са изключени за Есенно основно почистване на дома

About the Author: