Как да имаме винаги чиста банята – 6 съвета за почистване

Как да имаме винаги чиста банята – 6 съвета за почистване

Несъмнено не само когато планирате основно почистване, но и ежедневно, а ако седмицата ви е препълнена със служебни ангажименти – ежеседмично, извършвате почистване на банята. Тя се използва от всеки в семейството по няколко пъти на ден. Естествено е да се замърсява, но с навременно чистене и ежеседмично почистване на фаянс и санитария ще можете да я поддържате чиста до блясък.

За да се справите, не е необходимо да запълните шкафа с препарати. Те могат да предизвикат алергия, а и означават разходи. У дома имате няколко продукти, които са незаменими и по ефект, и като средства за еко почистване. Те са оцет, сода, гореща вода. Лимонът е неприятел на варовика, така че добавете към домашните средства и изцедените от сок лимони.

почистване на баня

снимка: https://www.quickenloans.com

Кранът на батерията

Крановете побеляват от следите от капки. За да ги премахнете веднага, използвайте малко бебешко олио върху памуче или парче кухненска хартия. Ако водата в района ви е много варовита, правете това всеки ден.

Ако кранът е ръждясал, поръсете мястото на ръждясване със сол, а след това изсипете оцет или капнете лимонов сок. Нека сместа подейства повече време. След няколко часа можете да избършете и изплакнете.

почистване на мивка

снимка: https://www.ahs.com

Ваната – ежедневни грижи

Ако използвате ваната всеки ден, по-приятно е да се поддържа снежнобяла. Справете се със замърсяванията и бактериите, като си приготвите смес от половин чаша оцет и една чаша спирт. Добавете към сместа една четвърт чаша сода бикарбонат. Петнадесет минути са достатъчни за тази смес, нанесена върху ваната, да отстрани замърсяванията. Изплакнете с хладка вода и ежедневните грижи за ваната са приключили.

почистване на вана

снимка: https://www.nbcnews.com

Душът е удобно място за варовикови отлагания

Почиствайте тези отлагания всяка седмица. В много райони водата е твърда, богата на варовик и дюзите на слушалката се запушват. Изсипете малко оцет в найлонова торбичка, в която потопете частта от слушалката с дюзите. Трябва да престои така няколко часа, за да може оцетът да разтвори варовика. След това изплакнете с вода.

Тоалетната чиния – ежедневни и ежеседмични грижи

Ежедневното почистване ви създава по-малко проблеми при ежеседмичното чистене. Веднъж дневно, например вечер, преди лягане, изсипете малко течен сапун в тоалетната чиния и пуснете водата. Така ще измиете повърхността на чинията.

Ежеседмично изсипвайте в горната част белина на гел, която ще се стича бавно, ще почиства и дезинфекцира. Нанесете белината вечер, а сутринта изплакнете с вода.

Другият начин за ежеседмично почистване без белина е с разтвор от вода и оцет. Изтъркайте повърхността на тоалетната чиния с четка. Изчакайте известно време, за да подейства. След това изплакнете.

почистване на тоалетна чиния

снимка: https://www.today.com

Четката за тоалетната чиния също трябва да се почиства ежеседмично

Четката е подложена на редовни замърсявания. Използвайте стар и непотребен съд – купичка или кофичка от кисело мляко. Изсипете малко течен сапун, към който добавете половин чаша сода за хляб, четвърт чаша оцет и 2-3 супени лъжици сол. Достатъчен е час, за да паднат всички замърсявания, но можете да изчакате и два часа. След това изплакнете четката.

Огледалото светва след периодично почистване с крем за бръснене

Ежедневно можете да забърсвате огледалото с кърпа. А в края на седмицата нанесете малко крем за бръснене и разтъркайте. След това избършете добре, за да отстраните крема. Това е не само начин за постигане на чистота на огледалото. С крема за бръснене ще се предотвратява замъгляването при пускане на гореща вода.

 

Разделете грижите за банята на ежедневни и ежеседмични. Ако трябва, съставете списък. Скоро ще запомните какво да правите всеки ден или в почивния ден, за да се радвате на чиста баня.

Още един вариант да имате винаги чиста баня е да ползвате абонаментни услуги за почистване от Casa Limpia.

Свържете се с нас, за да договорим конкретен абонаментен плат или услуга за еднократно почистване на банята.

By | 2019-12-25T10:50:32+02:00 декември 25th, 2019|Categories: Почистване на баня|Коментарите са изключени за Как да имаме винаги чиста банята – 6 съвета за почистване

About the Author: