Как да отстраним мирзима от кучешка урина

Начало/Почистване на домове/Как да отстраним мирзима от кучешка урина

Как да отстраним мирзима от кучешка урина

Вече едва ли има дом без домашен любимец куче. Освен радостта от присъствието на този верен член на семейството пред вас стои задачата да чистите след него. Ако това е малко кученце, което още няма навик да се изхожда навън, миризмата на кучешка урина е неизбежна. Това е проблем и ако преданият ви любимец е вече на почтена възраст. Задължително е еднократно почистване веднага след като кученцето или кучето се изпишка. Но ако у дома през деня няма никой, ще ви посрещне силна миризма, в която преобладава тази на амоняк.

 миризма от кучешка урина

Снимка: http://dog-urine.com

Ако видите, че кучето току-що се е изпишкало

Трябва да започнете да чистите локвичката веднага. Първото, което ви съветваме да направите, е да покриете мястото с кърпа, която попива добре. Така дори локвичката да е върху килим или диван, урината няма да може да проникне в дълбочина.

След това трябва да изчистите и останалото количество урина. Във вода капнете няколко капки препарат за пране или миене на съдове. Намокрете в него кърпа и изтъркайте мястото на уриниране. След това отстранете влагата със суха кърпа. Ако трябва, повторете няколко пъти изтъркването с намокрена в разтвор на препарат и със суха кърпа, докато следите от изпишкването изчезнат напълно. Последната стъпка при тази процедура е посипването със сода бикарбонат. Необходими са няколко чаени лъжички сода, с които да поръсите петното. Трябва да разпределите равномерно содата върху мястото за почистване. Оставете я да действа до сутринта, а след това почистете с прахосмукачка.

премахване на миризма от кучешка урина

Снимка: https://ru.wikihow.com

Как да премахнете миризмата на кучешка урина от килим или дреха

Ако не сте почистили веднага след изпишкването, ще ви предложим мерки, с които можете да отстраните миризмата на урина. А ако не успеете, поръчайте професионално пране на килими, след което миризмата гарантирано ще бъде отстранена.

И така, ако се върнете и установите, че кучето се е изпишкало на килима, или върху дреха и те вече са пропити с миризмата, първата задача е да извлечете урината. Съветваме ви да си сложите ръкавици за чистене. Пригответе купичка с топла вода и две чисти кърпи. Намокрете едната с топла вода и изтъркайте, след което изтрийте със сухата кърпа. Повторете тази последователност няколко пъти, ако е необходимо. След почистването кърпите ще са попили миризмата на урината и вероятно ще трябва да ги изхвърлите, затова е по-добре да използвате стари кърпи.

Следващата стъпка е почистването с ферментен почистващ препарат. Такива препарати разделят молекулите на белтъка, съдържащ се в урината, а именно тези молекули излъчват неприятната миризма. Желателно е да използвате голямо количество препарат, но първо трябва да проверите в ъгълчето или в друг не толкова виден участък от килима дали няма да повредите цвета му. След като препаратът действа в продължение на 5-10 минути, изтъркайте с влажна кърпа.

Ако урината е върху дреха, непременно я изперете. Не сушете в сушилня, нека дрехите изсъхнат на въздух.

почистване на кучешка урина

Снимка: https://ru.wikihow.com

За да не се повтаря този проблем

Ако кученцето е малко, трябва да го научите да се изхожда навън и да го разхождате редовно.   За големи кучета е препоръчително да споделите проблема с ветеринарния ви лекар. След кастриране могат да възникне необходимост от по-често уриниране. При възрастните кучета проблемът е поради възрастта. Ветеринарят ще ви посъветва какво да предприемете.

By | 2019-03-25T14:50:17+00:00 март 25th, 2019|Categories: Почистване на домове|Коментарите са изключени за Как да отстраним мирзима от кучешка урина

About the Author: