Как да отстраним неприятните миризми в банята и тоалетната

Как да отстраним неприятните миризми в банята и тоалетната

Банята и тоалетната са две помещения, в които се налага да се борите с миризмите. Необходимо е редовно почистване и проветряване. И все пак миризмите в тези помещения са упорити. Тук ще се спрем на въпросите за отстраняване на влагата и на освежаването с приятни миризми. Ще се придържаме към принципите на еко почистване.

 

Инсталирайте вентилатори

Проветряването с отваряне на прозорчетата е необходимо, но не достатъчно. Миризмата в тоалетната е упорита, а влагата в банята е в голямо количество. Ако имате обща баня с тоалетна, двата проблема се комбинират.

Дори и ако в банята и тоалетната имате прозорчета, трябва да инсталирате вентилатори. Те са достатъчно мощни не само за бързо отстраняване на неприятната миризма след използване на тоалетната. Влагата във въздуха след къпане е неприятна и създава и благоприятни условия за образуване на мухъл. Вентилаторът ще се справи с отстраняването на влагата. Трябва да изберете достатъчно мощен вентилатор, за да се справя със задачата.

почистване на миризми

Снимка: https://ru.wikihow.com

Ефикасни ли са освежителите за въздух

В много бани и тоалетни са поставени освежители за въздух, които се продават в магазините. Тези средства по-скоро „маскират“ миризмите, така че не ви ги препоръчваме. Освен това съдържат химикали, което може да е неблагоприятно, особено ако у дома имате човек с алергия или малки деца.

отстраняване на миризми

Снимка: https://ru.wikihow.com

По-добре е да използвате домашно приготвени смеси за освежаване. Можете да намерите различни рецепти. Ние ще ви препоръчаме етерични масла, от които можете да капвате по малко или да ги разредите с вода в пулверизатор и да пръскате в банята и тоалетната. В магазините за козметика ще имате избор от различни масла – портокалово, лавандулово и други. Важно е да подберете правилното масло. Различните аромати действат различно на отделните хора. Пробвайте два-три аромата, докато намерите „вашия“. А можете и да сменяте ароматите. За ароматизиране на банята и тоалетната е достатъчно да капнете няколко капки върху гъба или върху ролката с тоалетна хартия. Ако капнете масло вътре в картона на ролката, миризмата ще се носи доста дълго време. Това е прост трик, който много домакини използват.

Можете да си приготвите и смес от две чаши вода, лъжица бял оцет, чаена лъжичка сода бикарбонат и 10-15 капки етерично масло. С тази смес също можете да освежавате, пръскайки с пулверизатор.

неприятните миризми в банята и тоалетната

Снимка: https://ru.wikihow.com

Влагоабсорбаторът е задължителен

Въздухът около нас е с висока влажност, особено в банята. Купете си влагоабсорбатор. Това е устройство, което поема влагата. В него се поставя пълнител с гранули, които осъществяват абсорбирането. Трябва само периодично да сменяте пълнителите с гранули.

За абсорбиране на влагата можете да пробвате и с поставяне на растения, като например папрати. Ако устройството на банята ви позволява поставяне на саксии с папрат, пробвайте и този начин. Но по-добре е да поставите и влагоабсорбатор. Той е мощно средство, на което можете да разчитате.

премахване на миризми

Снимка: https://ru.wikihow.com/

Миризмите и влагата в банята са отстраними

С използването на вентилатори и влагоабсорбатор, както и с естествени ароматизатори със сигурност ще се справите и с влагата, и с миризмите. Вашите баня и тоалетна ще бъдат приятни и уютни.

 

 

 

By | 2019-03-22T18:38:18+02:00 март 22nd, 2019|Categories: Съвети за почистване|Коментарите са изключени за Как да отстраним неприятните миризми в банята и тоалетната

About the Author: