Лесно почистване на фурна

Лесно почистване на фурна

Основно почистване на фурната се налага, когато все отлагате почистването след всяко печене. Това усложнява ситуацията, тъй като загорелите остатъци от всяко готвене се наслагват и се отстраняват много трудно. За да си спестите многото усилия и да върнете чистотата на вашата фурна, в такива случаи поръчайте почистването й от Casa Limpia.

Напомняме ви, че почистването след всяко печене ще ви спести такава ситуация, с много търкане, пробване на различни средства, умора, разочарование, почивка … и отново търкане до изнемогване.

 

Лесно почистване на фурна

 

Грижи за фурната след всяко готвене

След като фурната поизстине, почистете капките от ядене, не само по дъното и страните, но и по предния капак. Можете да използвате влажна кърпа или навлажнена кухненска хартия. Пресните отлагания се отстраняват по-бързо, отколкото ако ги оставите да засъхнат и върху тях да се наслагват следи от следващо готвене. След като почистите основните количества замърсявания, можете да продължите с почистване с микрофибърна кърпа.

Избягвайте препаратите – чистете фурната с микрофибърна кърпа

Много домакини си спестяват препарати, като почистват с подходящи микрофибърни кърпи, според съответната повърхност. И вие можете да правите това, за да премахнете следите от ядене във фурната чрез почистване с еко препарати. Ще си спестите не само разходи за препарати, но и няма да се отделят изпарения и мирис на химикали, което е важно за здравословна среда в кухнята и в целия дом. Както вече предложихме, първоначалното забърсване с кухненска хартия ще предотврати силното замърсяване на микрофибърната кърпа.

Почистване на фурната от свободен член на домакинството

Ако домакинята е заета, другите членове на семейството могат да се заемат с почистването на фурната. Важно е след всяко използване тя да се почиства от замърсяванията, за да не се стигне до силно замърсяване, с което може да се справи само фирма за почистване в София.

Почистване на леко замърсена фурна с пара

Както при почистването на бяла техника, ако фурната ви е леко замърсена, без солидни пръски от последното готвене, използвайте пара. Трябва да поставите термоустойчив съд с вода във фурната – непременно на най-ниското ниво! След това включете на максимална температура, за да се загрее водата и да се образува пара. Когато водата заври, изключете фурната и оставете да изстине, без да отваряте  капака. След изстиване забършете с навлажнена кухненска хартия.

Ако загарът е упорит, използвайте този продукт от домакинството

Колкото и трудно е да отстраните остатъци от загоряло ядене, когато това стане след изваждането му от фурната и изчакване тя да поизстине, ще ви е по-лесно. За да се справите с тази по-трудна задача, има лесен и еко начин – с продукт от домакинството. Това е много използваната за всякакви повърхности и петна сода бикарбонат. Смесена с вода, тя образува абразивна паста, която не е агресивна и няма да надраска повърхността, но ще подейства върху замърсяването от печене.

Първо оставете фурната да се охлади, а след това нанесете пастата от сода и вода по стените на фурната. Достатъчно е да ги покриете с тънък слой.

За почистване на по-масивно замърсяване можете да напръскате и с оцет от бутилка със спрей.

Изчакайте между 30 минути и час и с влажна кърпа внимателно отстранете пастата заедно със замърсяванията. След това подсушете.

Грижете се за чистотата на вашата кухня чрез редовно почистване на печката и фурната, което е лесно и бързо. А ако сте пропуснали няколко почиствания и наслояванията са вече сериозни, поръчайте почистване от Casa Limpia.

By | 2021-08-23T14:03:36+03:00 август 23rd, 2021|Categories: Съвети за почистване|Коментарите са изключени за Лесно почистване на фурна

About the Author: