Машинно пране на място на мокети, пътеки, килими

Машинно пране на място на мокети, пътеки, килими

Подовете, застлани с текстилни покрития, се нуждаят от редовно почистване. Не е достатъчно прахосмучене няколко пъти седмично. В текстила се набива прах, а ако се разлее или разсипе нещо, това допълнително замърсява килима, пътеката, мокета.

За подово почистване с професионални машини можете да разчитате на Casa Limpia. Цената на изпирането е 1,99 лв/м2.

пране на мокет

Какво представлява машинното изпиране на мокети, килими и пътеки

При почистването, което всъщност е изпиране на текстилните подови покрития, се използва екстракция. Това означава, че например при пране на килими почистващият разтвор се впръсква в текстилната повърхност, а след това се извлича. За впръскване и втриване на разтвора се използват машини с четки. А за извличане на разтвора заедно със замърсяванията се използват машини със създаване на вакуум.

Как изпират машините за пране на подов текстил

Машините за професионално почистване на подов текстил са с четки, които се въртят бавно, за да щадят повърхността на подовото покритие. Топлата вода се дозира от машината и се пуска под леко налягане.

Изсмукването на замърсената вода обратно се извършва с мощни помпи. Изсмукването е почти напълно, основата на подовото покритие става суха, а повърхността е леко влажна.

пране на килим

Професионалните почистващи препарати

Препаратите, които се използват при машинното пране от Casa Limpia, са не само почистващи. Освен изпиране с тях се постига и дезинфектиране на подовия текстил.

Достатъчно ли е еднократното обработване на текстилните подови настилки

Текстилът е материя, която задържа повече замърсявания от твърдия под. Затова е препоръчително машинното изпиране да се извърши поне два пъти. В противен случай остават петна и килимът, мокетът, пътеката нямат вид на чисти, защото все още има останали частици прах и замърсявания, които трябва да се извлекат.

При второто обработване на текстила в повечето случаи е достатъчно третиране само с вода, без препарат.

Ако подовият текстил не е бил чистен доста време и се е замърсил в много голяма степен, обърнете се към Casa Limpia за основно почистване на килима, мокета, пътеките и т.н.

Температурата на водата при машинното изпиране е много важна

Топлата вода извлича по-успешно замърсяванията от подовия текстил. Още по-добре се постига извличането с гореща вода. Но ако температурата на водата е много висока, тя може да повреди влакната на текстила, да се разтвори и лепилото, ако е използвано такова. Затова специалистите от Casa Limpia използват топла вода с оптимална температура, когато извършват машинно пране на меки подови настилки.

Планирайте редовно машинно пране на подовия текстил

Редовното машинно изпиране на подовия текстил в дома ви има много предимства:

  • така запазвате вида на килимите, мокета, пътеките
  • постигате чистота на подовете
  • ако подовият текстил се изпира редовно, не се налага да се третира със силни препарати
  • пестите от своето време, като възлагате задачата на Casa Limpia
  • когато перете вие в домашни условия, не можете да постигнете същия отличен резултат
  • ако имате у дома хора с алергии, можете да използвате услугата на Casa Limpia за еко почистване – с използване на еко препарати
By | 2023-03-14T18:35:05+02:00 януари 4th, 2019|Categories: Пране на дивани, матраци, пердета, килими и автосалон|Коментарите са изключени за Машинно пране на място на мокети, пътеки, килими

About the Author: