Може ли почистването с пара да ни помогне в борбата с коронавируса

Може ли почистването с пара да ни помогне в борбата с коронавируса

Дезинфекцията вече е част от ежедневието, тъй като тя помага да се предпазим от заразяване с коронавирус. Препоръките за използване на спирт и дезинфектанти от магазините се спазват от много хора. Днес ще се спрем на още един вид дезинфекция – с пара.

 

почистването с пара за дезинфекция

 

Парочистачките почистват и дезинфектират

Много семейства имат различни модели парочистачки и ги използват за почистване на различни повърхности, най-вече за подово почистване. Почистващите фирми разполагат с професионални машини за почистване с пара, които са още по-мощни и почистват и дезинфекцират в дълбочина.

Температурата на парата е висока, затова тя унищожава всички бактерии и вируси. Освен това замърсяванията се извличат и полепват по калъфа на почистващата част на парочистачката.

Много важно за избора на този вид комбинирано почистване и дезинфекция е това, че не се използват препарати. Така се осъществява еко почистване и дезинфекциране.

 Свържете се с Casa Limpia, за да предложим най-добрата оферта за паропочистване и дезинфекция на помещения. 

 

Устойчивостта на коронавируса и дезинфекцията с пара

Колко устойчив е коронавирусът и може ли да устои на почистващата и дезинфекцираща сила на парата? Информацията за този нов вирус все още се събира и ежедневно настъпват допълнения в това, което се съобщава.

За съжаление ясно е, че коронавирусът има доста голяма устойчивост върху всякакви повърхности. Затова многократното миене на ръцете не е достатъчно. Ако вирусът попадне върху повърхност в дома, той лесно може да се прехвърли към някого от живеещите в него.

Затова е важно да се обръща много по-голямо внимание на почистването на повърхностите във всички стаи – подове, плотове и т.н., на почистване на фаянс и санитария.

Дезинфекцията с пара може да замени почистването с препарати. Можете да извършвате ежедневна дезинфекция, ако имате домашна парочистачка. Много по-ефикасно е парово почистване с професионална парочистачка от почистваща фирма, тъй като тя има много по-голяма мощност.

Съвременните парочистачки с нано технология използват суха пара, т.е. пара, която се отделя при много висока температура и изсъхва бързо. Така тя действа достатъчно дълго, за да унищожи всички микроби и вируси, и достатъчно кратко, за да не уврежда повърхностите.

 

паропочистване и дезинфекция

 

Температурата на парата е достатъчна за унищожаване на вируси и микроби

Данните, предоставени от микробиолозите, посочват, че при температура над 77 градуса бактериите и вирусите не могат да оцелеят. С парочистачка се отделя пара, която е с много по-висока температура.

Върху какви повърхности може да се извършва почистване и дезинфекция с парочистачка

Парочистачката е универсален уред, с който могат да се почистват повърхности от всякакви материали – твърди подови настилки, килими, мокети, мека мебел, завеси, матраци.

Препоръката за пране на дрехите след всяко излизане е известна на всеки. Използвайте парочистачката за дезинфекция на връхните дрехи, които не се перат често.

 

дезинфекция с парочистачка

 

Колко трябва да продължи обработването на повърхности и дрехи с парочистачка

При висока температура на парата, постигана с професионална парочистачка, е достатъчна и една минута, например за пода в дадена стая. Специалистите от Casa Limpia ще ви обяснят принципа на действие и с каква температура на парата обработват повърхностите с професионална машина за почистване с пара.

Когато използвате битова парочистачка, трябва да отделяте минимум пет минути на повърхност.

Предимствата на почистването и дезинфекцията с пара

В заключение отново ще обобщим предимствата на използването на парочистачка в дома:

  • постигат се и двете цели: почистване и дезинфекция
  • не се използват препарати съдържащи химикали
  • не се предизвикват пристъпи на алергия у членовете на семейството
  • почистването с пара не вреди на домашните любимци.

 

 Свържете се с Casa Limpia, за да предложим най-добрата оферта за паропочистване и дезинфекция на помещения. 

By | 2020-05-05T10:16:28+03:00 май 5th, 2020|Categories: Дезинфекция и почистване на помещения|Коментарите са изключени за Може ли почистването с пара да ни помогне в борбата с коронавируса

About the Author: