На какво да обърнем внимание при почистване на дома

На какво да обърнем внимание при почистване на дома

Седмичното чистенето включва всички повърхности, които традиционно се замърсяват най-много. Започва се с подово почистване, чистене на повърхностите в банята и тоалетната, в кухнята – разбира се, и пода, и плота, и мивката. И така нататък с другите стаи. Но обикновено се забравя, че има кътчета, които не са на видно място, а също събират прах и се нуждаят от избърсване, прахосмучене, измиване. Не ги забравяйте при следващото почистване, за да осигурите наистина здравословна среда у дома.

Седмично чистене на домове

Започнете с почистване на прахосмукачката

Надяваме се, че след всяко чистене на праха, подовите повърхности и другите места, в които се натрупва прах почиствате и контейнера на прахосмукачката. Все пак първо проверете дали контейнерът е напълно почистен от праха от предходното чистене. И така, готови сте за обезпрашаване не само на основните части, но и на по-незабележимите повърхности и кътчета. Подгответе си и микрофибърни кърпи.

Страничните части на мебелите и шкафовете

Обикновено при почистване на мебелите се отделя достатъчно внимание на обезпрашаването на хоризонталните повърхности на дивана, шкафовете, както и на меките части на мебелите. Но страничните дъски също събират прах. Не забравяйте да ги избършете следващия път.

Первазите на прозорците

При следващото почистване на прозорци обърнете внимание и на первазите; по повърхностите под тях също се събира прах. Достатъчно е да почистите с микрофибърна кърпа.

Горните дъски на шкафовете в кухнята и на надстройката на гардероба

Вертикалното съхраняване на вещите е много удобно, както в малък, така и в голям дом. Често се използва горен ред шкафове в кухнята и надстройка за гардероба. Но горните дъски на тези мебели също се покриват с прах. Почистете с прахосмукачка, а ако маркучът й не е достатъчно дълъг, използвайте стълба, за да почистите с кърпа.

Филтърът на климатика

Почистването на филтъра на климатика трябва да бъде сред задачите за основно почистване два пъти в годината. Това също е удобно място за натрупване на прах, който трябва да се отстранява.

Ъглите в банята – зад тоалетната чиния, зад шкафа

Банята има кътчета, закрити от тоалетната чиния, от шкафа, от кошчето за отпадъци. Особено  често такива кътчета има в малките бани. И тук можете да използвате прахосмукачка или кърпа. Редовното почистване и подсушаване ще гарантират, че няма да се образува мухъл, който се чисти трудно.

Вътрешността на гардероба

Вътре в гардероба подът е благоприятна повърхност за натрупване на прах. Непременно забършете при следващото чистене. Така ще осигурите по-чиста среда и за дрехите си.

Започнете стая по стая и почиствайте основно и скритите повърхности и ъгли

Когато си определите ден за почистване, започнете например от кухнята, след това почистете банята, после всекидневната и накрая спалнята. Направете си план за почистване стая по стая. Но не забравяйте да почистите и страничните части на мебелите, горните дъски, ъглите, первазите на прозорците. Нека целият дом се изпълни с дъх на свежест от пълно почистване.

Не забравяйте да почистите и листата на растенията. Там също се трупа прах, на тънък слой, но това е замърсяване, което трябва да се отстрани. Избършете листата с влажна кърпа, а ако има силно замърсени листа, можете да ги измиете в банята, използвайки слушалката на душа.

За професионално почисстване на дома веднъж седмично, може да използвате абонаментните пакети на фирма за почистване в София Casa Limpia.

Свържете се с нас и заедно ще договорим най-подходящата за вас оферта.

By | 2019-08-23T11:36:16+03:00 август 23rd, 2019|Categories: Абонаментно почистване на домове|Коментарите са изключени за На какво да обърнем внимание при почистване на дома

About the Author: