На кои места трябва да обърнете внимание при почистване на банята

Начало/Почистване на баня/На кои места трябва да обърнете внимание при почистване на банята

На кои места трябва да обърнете внимание при почистване на банята

Почистването на банята е смятана за трудна част от почистването на дома, тъй като се ползва често и при къпане, миене, сресване, бръснене и други ежедневни дейности се замърсява със сапун, косми и други отпадъци.

Тук ще ви покажем, че вашата баня може да се почисти лесно като дадем някои практични и прости съвети как да се справите със замърсяването.

професионално почистване на баня

Проблем номер едно – влагата и образуването на мухъл

Влагата в банята е неизбежна. Тя се наслоява във въздуха и по повърхностите при всяко миене и къпане. За да се отстрани, трябва помещението да се вентилира добре, особено след всеки душ или вземане на вана. Затова трябва да поставите вентилатор. Така ще избегнете необходимостта от често почистване на мухъла, който се появява във влажна среда.

Проблем номер две – фугите

Фугите на плочките са места, където лесно се събира слой прах, примесен с влага и остатъци от сапун, шампоан и т.н. Почистването на фугите е много лесно, ако преди това залеете повърхността на плочките с гореща вода. Оставете да размекне натрупаните във фугите нечистотии, а след това вече лесно ще ги отстраните. Друг начин за почистване на фугите е със смес от оцет и вода или сода бикарбонат и вода.

Проблем номер три – котленият камък

Варовитата вода води до образуване на котлен камък. Той се натрупва върху мивката, в тоалетната чиния и на други места – върху батериите например, където се вижда веднага. За лесно почистване пригответе оцет и кухненска хартия. Поставете напоено в оцет парче хартия върху батерията. След един час махнете хартията и изтрийте батерията със суха кърпа.

С оцет можете да почистите мивката и тоалетната чиния. Изсипете го в бутилка със спрей и напръскайте повърхността, където се е отложил котлен камък. Оставете да подейства час или по-дълъг период, според степента на натрупването, след което изтрийте повърхността и изплакнете.

Проблем номер четири – зацапаното огледало

Лесно ще върнете блясъка на огледалото в банята. Просто го намажете с пяна за бръснене, а след това изплакнете с вода и непременно подсушете.

Проблем номер пет – тоалетната чиния

Почистването на тоалетната чиния не изисква много време и усилия, особено ако почиствате редовно и не се е натрупал упорит слой нечистотии.

Добре познатата смес от оцет и сода действа разяждащо на натрупаните нечистотии, затова пригответе разтвор от чаша оцет, в която сте добавили супена лъжица сода. Изсипете равномерно разтвора по повърхността на тоалетната чиния и оставете да действа известно време, от полови  до един час. След това измийте обилно с вода.

Проблем номер шест – таванът

При почистването на банята не забравяйте да огледате тавана. Влажността в банята способства за образуване на мухъл, включително и по тавана. За да достигнете и почистите мухъла, можете да използвате моп, натопен в разтвор от вода и малко оцет.

Проблем номер седем – външните тръби

В някои бани има външни PVC тръби, които също са удобни повърхности за натрупване на мухъл, прах и други частици. За да почистите повърхността им, пригответе стара четка за зъби. Можете да почистите с намокрена четка за зъби, а ако тръбите са по-замърсени, натопете четката в смес от оцет и вода и разтъркайте повърхността. Оставете сместа да подейства и след това изплакнете обилно с вода.

Проблем номер осем – легените и другите пластмасови съдове

Във влажната баня и по легените и другите пластмасови съдове се натрупва варовик, мухъл, слой нечистотии. И тук ще ви помогне сместа от оцет и вода, с които да изтъркате замърсените повърхности с четка, а след това да изплакнете.

Ако сте много заети на работа и нямате време за често почистване на банята, замърсяванията в нея се натрупват. Обърнете към фирма за професионално почистване Casa Limpia, за да поддържа чистотата и добрата хигиена на вашата баня.

By | 2018-05-10T11:33:05+00:00 май 10th, 2018|Categories: Почистване на баня|Коментарите са изключени за На кои места трябва да обърнете внимание при почистване на банята

About the Author: