Няколко полезни съвета за почистване на домашен прах

Няколко полезни съвета за почистване на домашен прах

Досадният прах у дома може да бъде отстранен без цял арсенал от специални кърпи и препарати

Прахът у дома е досаден, натрупва се всеки ден, а освен неприятното чувство за замърсеност той носи и рискове за хората с алергии. Важно е да се научите да чистим запрашените повърхности по най-ефективния начин. А за това не е необходимо да разполагате с множество специални кърпи. Стари чорапи и други предмети, които имате подръка, ще достигнете и до най-малките участъци, покрити с прах, за да ги изчистите лесно, без да губите много време.

почистване на домашен прах

снимка: https://housewifehowtos.com

Лесно почистване на праха от подовете с вълнен чорап

Старите вълнени чорапи не са за изхвърляне. Те са много удобни за подово почистване. Единият начин да отстраните праха от пода с тях е да пъхнете ръка в чорапа и да забършете. А още по-лесно и по-бързо е да наденете чорапа на подочистачката, вместо да използвате микрофибърната подложка. След това изплакнете чорапа със студена вода и го оставете да изсъхне до следващия път.

За екраните на компютъра, лаптопа, телевизора използвайте филтър за кафе

Общоизвестно е, че почистването на екраните на устройствата трябва да се извършва с мек материал, за да не се надраскат. А тъй като бързо се напрашават, е добре да имате на разположение филтри за кафе. Те са от мек материал и с тях бързо се отстраняват частиците прах от екраните, без риск от надраскване.

снимка: https://www.istockphoto.com

Close-up Of Woman Hand Cleaning Laptop Screen With Laptop At Home

Линията и старата четка за зъби са удобни за отстраняване на праха в тесни места

Ученическата линия, около която е обвита кърпа, обикновено парче плат, ще обере праха в тесните процепи, например между мебелите. С линия, обвита с кърпа, ще почистите и праха, наслоен под шкафовете.

Запасете се със стара четка за зъби. С нея можете да достигнете до малки запрашени участъци и да ги почистите бързо и напълно.

прахово пичистване

снимка: https://timesofindia.indiatimes.com

Имате майонеза в хладилника – ето „препарат“ за обезпрашаване на декоративните растения и на капака на коша за боклук

Зелените декоративни растения допринасят за уют със свежестта си. Но листата им бързо се покриват с прах. Ако имате в хладилника майонеза, капнете малко върху кърпа или парче кухненска хартия, за да отстраните праха от листата.

Неприятно е и бързото покриване с прах на капака на коша за боклук. Използвайте малко майонеза и кърпа или хартия, за да го отстраните.

Мазнината в майонезата ще отстрани прашинките и известно време ще предотвратява натрупването на нов слой прах.

Картините на стената за запрашени – време е да ги почистите с хляб

Средата на хляба е средство, с което лесно се отстранява натрупаният по картините прах. Това е мек продукт, който няма да надраска и повреди боите.

Предимството на домашните „средства“ за почистване на праха

Все повече домакини са привърженици на еко почистване – без използване на силни препарати, химикалите в които крият рискове за здравето. Важно е да се поддържа здравословна среда, а това не е трудно. Ежедневното почистване на праха може да бъде лесно и ефикасно, с триковете, които обсъдихме по-горе. Отървете се от праха, почиствайки го бързо и използвайки стари вълнени чорапи, кухненска хартия и някои продукти, налични във всеки дом. Така между периодите на основно почистване ще поддържате уютна, свободна от прах атмосфера у дома.

By | 2019-10-10T10:50:50+03:00 октомври 10th, 2019|Categories: Почистване на домове|Коментарите са изключени за Няколко полезни съвета за почистване на домашен прах

About the Author: