Основно почистване на фаянс и санитария в ж.к. Илинден

Основно почистване на фаянс и санитария в ж.к. Илинден

За домовете в ж.к. Илинден всяко основно почистване включва и грижите за отстраняване на замърсявания от санитарните помещения. Междинните почиствания отстраняват праха и замърсяванията, но забърсването не премахва цялото наслояване в дълбочина.

В санитарните помещения се образуват и мухъл и плесени, особено ако няма добро проветряване. Те не само представляват неприятна гледка, но и създават рискове за здравето.

Често се появяват и петна от ръжда, а те са много трудно отстраними. Така комфортът в банята и тоалетната ви се нарушава.

За пълно почистване и създаване на чиста среда в банята и тоалетната, както и в целия дом разчитайте на специалистите от нашата фирма за почистване в София.

 

Основно почистване на фаянс и санитария

 

Почистване на варовикови отлагания и ръжда

Нашите специалисти използват изпитани средства за почистване на тези замърсявания. Не разчитаме на препарати със силно действащи химикали, за да не създаваме рискове от алергии за живущите в дома. Използваме препарати, които не замърсяват агресивно средата, и така предлагаме еко почистване.

Почистването от нашите специалисти се извършва от горе надолу, като възстановяваме чистотата на плочките, отстраняваме петна и замърсявания от варовик. Премахваме и петна от ръжда, ако има такива.

Почистването на тоалетната чиния включва и отстраняване на замърсяванията в трудно достъпните участъци. Те включват участъците под ръбовете, както и в местата на закрепване на капака. За да се отстранят всички замърсявания, се използват препарат и тънка четка.

След почистване на тоалетната чиния почистваме и дезинфекцираме и капака. Но с течение на времето пластмасата на капака се захабява, затова с периодичната му подмяна се възстановява добрият вид на тоалетната.

 

Съвети за междинни почиствания

За междинни почиствания можем да ви препоръчаме следната комбинация. С варовиковите отлагания и ръждата се справят средства като сода и кислородна вода. Замърсените участъци се посипват със сода, а след това отгоре се капва малко кислородна вода. След изчакване на реакцията между двата продукта мястото се изтърква с твърда четка. Остатъците от почистването се отмиват чрез изплакване с вода. Така можете да постигнете почистване на фаянс и санитария, можете да почистите и метална мивка.

Още една комбинация от продукти, която препоръчваме за премахване на замърсявания от фаянс между основните почиствания, е от грейпрфут и сол. Разрежете грейпрфута на две части, потопете едната в сол и изтъркайте замърсения участък, а след това изплакнете.

 

Почиствайте редовно четката за тоалетната чиния

За почистването на тоалетната чиния в дома ви в ж.к. Илинден удобно средство е четката за тоалетна. Тя също трябва да се поддържа чрез редовно отстраняване на замърсяванията по нея. Веднъж годишно я подменяйте с нова четка.

Освен почистване под силна струя вода след използване за премахване на замърсяванията по тоалетната чиния четката трябва да се дезинфекцира. Това се осъществява лесно – в купата на четката изсипете малко дезинфектант. Така дезинфекцията ще премахне микробите, останали след измиването, а и следващото почистване на тоалетната чиния ще бъде с добре дезинфекцирана четка.

 

Възстановяване на чистотата и блясъка на батериите

Освен почистването на фаянса и санитарията в дома ви в ж.к. Илинден трябва да се почистят и батериите. Това се постига лесно с киселинен препарат. В домашни условия за почистване можете да използвате оцет или разтвор от лимонтозу. След нанасяне върху батерията и изчакване да се разядат петната те трябва да се почистят с влажна кърпа. Много ефикасно за почистване на батерии е и бебешкото олио.

С основно почистване на фаянса и санитарията в дома ви в ж.к. Илинден от специалистите от Casa Limpia вашите санитарни помещения ще светят от чистота и ще бъдат комфортни и привлекателни. С периодичното чистене на тези помещения, ако поръчате абонаментно почистване, ще си освободите време, ще улесните живота си и ще се радвате на комфортна и чиста среда.

By | 2022-09-20T08:34:23+03:00 септември 20th, 2022|Categories: Фирма за почистване София|Коментарите са изключени за Основно почистване на фаянс и санитария в ж.к. Илинден

About the Author: