Отстранете миризмата на дим от отопление и пушене с тези лесни съвети

Начало/Съвети за почистване/Отстранете миризмата на дим от отопление и пушене с тези лесни съвети

Отстранете миризмата на дим от отопление и пушене с тези лесни съвети

Ако сте се нанесли в дом, в който преди това са живели пушачи или са се отоплявали с дърва, сигурно ви дразни миризмата, останала от дима. Тя се наслоява в тъканите, килимите, дори в стените и остава задълго. Причината за тази продължителност на миризмата са остатъците от смола и катран.

Отстраняване миризма на дим

Снимка: https://www.mirror.co.uk/lifestyle/health/how-rid-smell-cigarette-smoke-12345948

Пране и нова мазилка

Можете да се избавите от досадната миризма, като първо проветрите добре, а след това, ако предните обитатели са ви оставили килими, покривки, завеси, предвидете като част от мерките за избавяне от дима пране на килими и други тъкани, пропити с неприятната миризма. Ще се наложи дори да нанесете нова мазилка, след като махнете старата мазилка или тапети.

Проветряването

За да проветрите, трябва да отворите всички прозорци и врати. Нека останат отворени и по време на цялото основно почистване. Така по-бързо ще се отстрани миризмата на дим. Можете да помогнете за проветряване с включване на вентилатори. Важно е да ги поставите насочени към ъглите, където циркулацията на въздуха не е добра. А можете да ги насочите и към отворените прозорци и врати.

основно почистване

Снимка: https://www.thespruce.com/unwanted-smells-in-your-home-2435796

Измийте и почистете всички повърхности

Освен тъканите и меката мебел трябва да почистите или измиете всички други повърхности. Те включват подовете, таваните, стените.

Измийте стените, ако мазилката или тапетите дават възможност за това. Най-добре е да нанесете нова мазилка или да поставите нови тапети. Преди нанасяне на нова мазилка обработете стените с добавки за отстраняване на миризма.

Почистете добре вътрешността на шкафовете, гардеробите и бюфетите.

За пране на килимите и завесите използвайте фирма за почистване

Разчитайте на професионално почистване на вашите килими и завеси, за да се отстрани напълно миризмата. Casa Limipa използва препарати, които щадят тъканите, почиства килимите според това, от каква материя са. Можете да поискате информация за нашите пакети за почистване. Предлагаме и еко почистване, с еко препарати.

Почистването на меката мебел

Това е трудна задача, когато трябва не само да отстраните натрупания прах и замърсявания, а и миризмата на дим. За да не повредите мебелите, обърнете се към Casa Limpia за пране на мека мебел. Използваме специални машини, които извличат над 90% от влагата след изпирането, а до няколко часа мебелите изсъхват напълно.

премахване на миризма от дим

Снимка: https://alexisvargas.me/media/

Ако у дома имате пушачи

Фасовете от цигарите трябва да се прибират редовно, желателно в найлонови торбички, за да не се разпространява миризмата. При първа възможност ги изнасяйте навън и ги изхвърляте в контейнера за боклук.

Поставете ароматизатори или освежавайте въздуха периодично със спрей

Не е задължително да купите готови ароматизатори. Направете си сами ароматизираща течност с вода и 30-40 капки етерично масло. Периодично, поне веднъж дневно, пръскайте във всяка стая.

У дома също имате продукти, които отстраняват миризмите. Сред тях е содата бикарбонат. Тя по-скоро неутрализира миризмите. Активният въглен също поглъща миризмите.

Почистване на повърхностите, които не са покрити с тъкани

Повърхностите, които не са покрити с тъкани – килими, покривки, трябва също да се почистят добре. Пригответе разтвор от оцет във вода или използвайте неразреден оцет, ако миризмата на дим е силна. Най-добре е да използвате бял оцет разреден с вода в равни количества.

Не забравяйте да почистите и батериите на мивките, душа, ваната, кухненския плот. След почистването с разтвор на оцет почистете с мокра кърпа.

By | 2019-03-13T15:30:27+00:00 март 13th, 2019|Categories: Съвети за почистване|Коментарите са изключени за Отстранете миризмата на дим от отопление и пушене с тези лесни съвети

About the Author: