План за бързо почистване и прибиране

План за бързо почистване и прибиране

Малцина ще кажат, че имат много свободно време. Мнозина ще признаят, че не им остава много време за почистване и прибиране. А чистият и прибран дом е желан уют за всички. Ето и предложението за план за почистване, с което фирма за професионално почистване Casa Limpia  споделя полезни съвети как можете бързо да почистите и подредите у дома.

план за бързо почистване

Снимка: https://www.overstock.com

ПЛАН ЗА ПОЧИСТВАНЕ

Първо: настройте се положително

Доброто настроение е ключ към успех в много дейности, включително и при почистването и подреждането. Започнете бодро и весело и запазете настроението си целия ден – гледката на дома след акцията по почистване ще ви помогне. За настройване ви даваме 5 минути – с любима песен, музика, с гледката навън, ако прозорците ви разкриват приятен пейзаж.

почистване на прозорци

Снимка: https://www.anglianhome.co.uk/

Почистете от боклуци

Това е основната част от почистването. Махнете всякакви хартийки, ненужни найлонови торбички, стари списания, брошури – всичко, което е непотребно и само създава безпорядък. За целта вземете найлонова торба за боклук и съберете боклуците в нея. Още по-добре е да вземете две торби – за хартия и пластмаса и за други отпадъци. Така след почистването ще можете да изхвърлите боклука разделно. Според нас за всяка стая ще ви трябват по 5 минути. Ако почистите така спалнята, всекидневната и детската, това ще ви отнеме 15 минути.

почистване на стая

Снимка: http://www.stopwaste.org

Приберете мръсните дрехи в коша за пране или пералнята

Ако през последните няколко дни сте захвърляли по столове или до леглото в спалнята ризи, блузи, бельо след носене през деня, приберете ги в коша за пране или ги пуснете в пералнята и включете за изпиране. Дори 10 минути ще са много за това, така че започвайте.

как да почистим бързо

Снимка: https://www.livingwellspendingless.com

В кухнята не трябва да има отпадъци и мръсни чинии

Кухнята се използва ежедневно, по плота и по пода пода остават трохи, обелки, а в мивката натрупвате чинии и чаши. Извинението е, че бързате сутрин, а вечер сте уморени. Отделете само 10-15 минути, за да оберете отпадъците и да измиете чиниите или да ги сложите в съдомиялната.

почистване на кухня

Снимки: https://www.thedailymeal.com

Върнете по местата им вещите, използвани набързо

Взели сте книга от всекидневната и сте я оставили в кухнята? Или сте оставили в спалнята халата, който виси в банята? Върнете такива вещи по местата им. Няма да ви отнеме повече от 10 минути.

подреждане на стая

Снимка: http://www.warehousemold.com

Време е за почистване на подовете

Почистете с прахосмукачка или със стирка, според пода. Смятаме, че 15 минути ще са достатъчни.

почистване на под

Снимки: https://www.rubandscrub.co.uk

Почистете праха от мебелите и уредите

Избършете от прах мебелите и уредите в стаите. Микрофибърните кърпи са много подходящи за тази цел. След почистването на всички покрити с прах неща изплакнете кърпата и я прострете, за да е готова за следващото чистене. Няма да са ви необходими повече от 10 минути.

почистване на прах

Снимка: https://www.namestajstojanovic.com

Проветрете и си направете кафе или чай

Проветряването на стаите е задължителният последен етап на бързото почистване. Е, пиенето на кафе или чай не спада към този вид дейности, но докато чакате да се проветри, отбележете с любима ободряваща напитка края на бързото почистване и прибиране. За проветряване ще ви отпуснем 10 минути.

съвети за почистване

Снимка: https://www.medicalnewstoday.com

Само за максимум час и половина ще сте готови

И така, първия път за час и половина (в най-лошия случай), като не смятаме зареждането с добро настроение, можете да подредите и почистите дома. Следващите пъти времето ще е по-малко, а резултатът – неизменно привличащи ред и уют.

Ако се нуждаете от допълнителна подкрепа за почистването на вашия дом или офис, не се колебайте да се свържете с нас!

By | 2019-03-13T15:31:26+02:00 февруари 19th, 2019|Categories: Съвети за почистване|Коментарите са изключени за План за бързо почистване и прибиране

About the Author: