Почистването на банята – по-лесно и по-бързо

Почистването на банята – по-лесно и по-бързо

Банята винаги е предизвикателство по отношение на почистването. Всеки си представя половин ден упорито търкане и проверяване дали следите от замърсявания са изчезнали. През работните дни всеки бърза, няма време за търкане, а прахът и замърсяванията се наслояват. Ако пропуснете почистването през уикенда, а след това и другият уикенд е зает с други дейности, наслояванията са вече сериозни.

Вземете мерки, за да почиствате банята по-лесно и по-бързо. Ще видите, че това е възможно с малко планиране и редовни грижи.

 

Почистване на баня

 

Проветрявайте и вентилирайте редовно

Влажността в банята е почти винаги висока. Това е благоприятно за образуване на мухъл. Затова след ползване, особено след взимане на душ, проветрявайте добре, ако банята има външен прозорец. Ако няма, вентилирайте продължително, за да отстраните повечето влага.

Ако вентилаторът се свърже с осветлението, докато се къпете, едновременно влагата ще се отвежда чрез работещия вентилатор.

 

Почиствайте редовно фугите

Фугите между плочките се замърсяват лесно, а в частта с душ кабината или ваната, където влажността е почти винаги висока, те лесно потъмняват и се запълват с мухъл. Обръщайте специално внимание на фугите в тази част на банята, забърсвайте стената и пода с микрофибърна кърпа. Това не отнема много време, а спестява продължително чистене на мухъл.

 

Подреждане на принадлежностите за къпане

Свикнете членовете на семейството да прибират в шкафчето или на етажерката принадлежностите за къпане, шампоана, душ гела и другите продукти. След къпане всеки трябва да изнесе и простре на балкона или на друго определено място хавлията, за да съхне.

Добре е всеки да свикне след ползване на банята да обере с моп пръските от вода по пода. Така те няма да засъхнат и да оставят петна.

 

Тоалетна чиния конзола означава една проблемна област по-малко

Тоалетната чиния няма да създава много грижи за почистване, когато е конзола. Когато тоалетната чиния е от вида, монтиращ се върху пода, около стойката й лесно се натрупват замърсявания, които стават трудни за почистване, ако дълъг период не намерите време да ги отстраните.

 

Поставете стъклен параван на душ кабината или ваната

Стъкленият параван е за предпочитане пред завесата, която се захабява лесно. За да отстраните следите от къпане по паравана, забършете с микрофибърна кърпа.

 

Течен сапун означава по-малко чистене и по-добра хигиена

Сапунът на калъпи лесно се размеква и парченца от него започват да се отделят и замърсяват мивката. С течен сапун ще си спестите този проблем. Освен това е по-хигиенично да използвате течен сапун, а не калъп, който се пипа от всички, включително и от гости.

 

Почиствайте сифона след всяко къпане

Сифонът поема косми, количества средства за миене и къпане и други. Щом забележите такива отпадъци в сифона, отстранете ги веднага. Нека това стане редовно задължение на всеки от семейството. Натрупването на косми и остатъци от препарати води до запушване на сифона и невъзможност да използвате банята.

Отделяйте по малко време за почистването на фугите, на сифона, подреждайте козметиката и средствата за миене след къпане и направете и другите препоръчвани промени, за да се улесните при почистването на банята и да отделяте по-малко време за това почистване.

Ако искате да спестите време и усилия за поддържане на чистотата на вашата баня, може да се свържете с фирма за почистване Casa Limpia, за да прехвърлите този ангажимент на професионалисти!

By | 2020-07-27T19:45:42+03:00 юли 27th, 2020|Categories: Почистване на баня|Коментарите са изключени за Почистването на банята – по-лесно и по-бързо

About the Author: