Почистване и дезинфекция на санитарните помещения

Почистване и дезинфекция на санитарните помещения

Санитарните помещения – банята и тоалетната, се нуждаят не само от редовно почистване на фаянс и санитария, но и от дезинфекция. В тоалетната се създава благоприятна среда за развитие на бактерии и микроби, в банята поради влажността лесно се образува мухъл. Освен това прахът и остатъци от препарати за миене се отлагат върху повърхностите.

почистване на санитарни помещения

Особено лесно се замърсяват санитарните помещения в офисите. Тъй като те се използват от много хора, както отстраняването на замърсяванията, така и дезинфекцията са еднакво важни.

Местата в банята и тоалетната, които са най-много изложени на замърсяване

При почистване на банята трябва да се знае, че мивката и ваната са сред най-уязвимите за замърсявания и отлагания на места. Лесно се замърсяват и огледалата.

В тоалетната – тоалетната чиния и писоарът се замърсяват най-много.

Подовете на санитарните помещения са особено изложени на замърсявания, тъй като и служители, и клиенти влизат в тях с обувки и внасят замърсявания от външната среда.

А в офиса, където тоалетните обикновено са няколко, задачата става няколко пъти по-трудна.

В санитарните помещения особено благоприятни за отлагания на замърсявания са фугите. Не забравяйте да ги почиствате наред с другите обекти.

професионално почистване на санитарни помещения

Как да поддържате идеална чистота в санитарните помещения в офиса

Най-лесно и разумно е да се обърнете към фирма за почистване на офиси. Предимствата са много: ще си спестите време, ще оставите на професионалистите да изберат и купят препаратите, както и да извършат почистването. Този вид услуга е по-изгодна, отколкото например назначаването на работник по хигиената на пълна бройка.

Но след основно почистване трябва да поддържате чистотата, като редовно използвате препарати за възстановяване на блясъка на мивката, тоалетната чиния и останалите обекти в санитарните помещения. С това може да се заеме чистачката, която почиства офиса няколко пъти седмично.

Фугите също трябва да се почистват редовно, защото когато се натрупат голям слой отлагания, отстраняването им ще бъде трудно.

Правилото за почистване на санитарните помещения

При почистването трябва да се започне от горе и да се продължи надолу. Така постепенно се стига до подовете, от където на края на почистването се обират замърсяванията.

Това означава, че първо се обират паяжините, мухълът, ако има образуван такъв, след това се почистват огледала, мивки, писоари и на края се почистват подовете.

Колко често е необходимо поддържащото почистване и дезинфекцирането на санитарните помещения в офисите

Дори веднъж седмично е достатъчно за поддържане на чистотата. По отношение на дезинфекцията добре е веднъж дневно да се дезинфекцират тоалетните чинии и писоарите.

Това може да се прави вечер, след като е приключило работното време; можете да използвате белина или друг дезинфекциращ препарат за тоалетни.

Професионалното почистване на санитарни помещения

Можете да поръчате при Casa Limpia както основно, така и поддържащо почистване. Нашите пакети за почистване включват всички необходими дейности.

Още едно предимство на нашите услуги е еко почистване – с осигурени от нас еко препарати.

Пакет за основно почистване на санитарни помещения

Този пакет включва отстраняването на замърсяванията, наслоени с времето: варовик, ръжда, прах, косми, както и пълна дезинфекция. За отстраняването се нанасят препарати, след което се изчаква да действат достатъчно дълго, преди да се отмият или избършат.

Пакет за поддържащо почистване

Пакетът, който предлага нашата фирма за почистване София, включва забърсването или третирането на повърхностите с препарати, както и дезинфекция.

 

By | 2018-10-09T10:58:08+03:00 октомври 8th, 2018|Categories: Абонаментно почистване на офиси, Почистване на баня|Коментарите са изключени за Почистване и дезинфекция на санитарните помещения

About the Author: