Почистване и освежаване на балкона

Почистване и освежаване на балкона

Балконът често се използва като склад – за бидона със зеле, за щайги с буркани и други неща, особено ако жилището няма килер. Но много хора го превръщат в кът за отдих, с диван и масичка. Още един вариант е работно място, особено за хора с творчески професии.

Както и да сте оформили балконската площ, тя трябва да се почиства периодично. Балконите са предимно остъклени, така че трябва да предвидите и почистване прозорците на балкона.

почистване на балкон

Изхвърлете непотребните неща

Балконът е удобно място за прибиране на нещо малко, непотребно, преди да дойде времето за основно почистване на дома и изхвърляне на такива вещи. Това обикновено се случва през зимата. Настъпи ли топлото време, се сещаме за площта на балкона и кроим планове да я направим по-уютна. Но преди балконският интериор да се освежи с нови столове, завеси и други, за да стане удобен, трябва да се разчистят непотребните неща. Най-добре е да се изхвърлят, не да се свалят до мазето, където също да престоят неизползвани доста време.

подреждане на балкон

Почистване на прозорците, щорите и завесите

За да навлезе много светлина и да се наслаждавате на гледката навън, стъклата трябва да са добре почистени. Можете да наемете фирма за почистване на прозорци в София, ако сте заети с много задачи.

Периодът на почистване е времето за премахване на праха от щорите. Завесите трябва да се изперат, за да се махне прахът и от тях.

почистване на прозорци на балкон

Почистване на мебелите

Обикновено мебелите на балкона са от пластмаса и се почистват лесно. Те се и чупят по-лесно от мебелите от други материали. Ако имате пукнат стол или масичка, изхвърлете ги и купете нови. Няма да струва скъпо, а си заслужава да възстановите добрия вид на балконския кът.

Ако сте вложили повече усилия за осигуряване на удобство с мек диван и кресла, е време да потърсите услуга за почистването им – пране на мека мебелировка от Casa Limpia.

Ако сте обзавели балкона със сгъваеми дървени мебели, почистете ги с подходящ препарат. Драскотините може да заличите със смес от малко препарат за мебели и инстантно кафе.

подреждане на тераса

Почистване на растенията

Много домакини подреждат цяла градина или поне няколко саксии на балкона. Почистването на площта трябва да включи и отстраняване на сухите листа, на праха от листата. Ако има пукнати саксии, сменете ги. Така „градината“ ще продължи да ви радва с привлекателен вид.

Ако саксиите са поставени на пода, помислете за цветарник или цветарници. Вертикалното подреждане на цветята ще освободи място, а и почистването ще е по-лесно.

озеленяване на балкон

Организирайте дребните неща

За да подредите малките вещи и да не се създава впечатление на безпорядък, приберете ги в шкаф или на етажерка. Така и междинното почистване между основните почиствания ще е по-лесно.

почистване на тераса

Почистване на пода

С подово почистване трябва да се заемете като последен етап от общото почистване. Ако настилката е от плочки, ще почистите лесно. Ако има килим, време е да се изпере, за да се премахнат наслоените за зимата замърсявания. Прането на килими у дома не е удобно, то е трудна задача. Спестете си я, като използвате услугата пране на килими от професионална фирма Casa Limpia.

Почистването на балкона няма да отнеме много време, а резултатът си струва и отделеното време, и усилията.

By | 2020-07-14T09:23:07+03:00 юли 14th, 2020|Categories: Съвети за почистване|Коментарите са изключени за Почистване и освежаване на балкона

About the Author: