Почистване и отстраняване миризмата на котешка урина

Почистване и отстраняване миризмата на котешка урина

Много семейства имат котки и знаят колко трудно е да се избегне миризмата на котешка урина. Дори когато се използва закрита котешка тоалетна, понякога миризмата се носи и от там. А тъй като котките имат своите странности, доста домакини знаят, че е много възможно да решат да използват не тоалетната си, а други места, от които миризмата бързо се разпространява из стаята и из дома.

почистване миризма на котешка урина

Ето няколко съвети, за да не се наложи котката да използва друго място освен котешката тоалетна

Първото правило е да почиствате редовно тоалетната, като обирате бучките. Ако се налага, почиствайте ежедневно и сменяйте ежедневно гранулите в нея.

Ако сте сменили марката на гранулите за тоалетна и котката не ги харесва, потърсете стария вид, който й е харесвал, или изберете друга марка, за да пробвате.

Ако имате достатъчно място, можете да поставите още една котешка тоалетна. В някои случаи това помага.

Миризма на урина от некастрирана котка

Некастрираните котки по-често уринират на неподходящи места – в ъгли, под легла и на други места, но не в тоалетната. Това е начин за маркиране на територия. Помислете дали си струва да оставите котката некастрирана.

Миризма на урина поради здравословни проблеми на котката

Уринирането извън котешката тоалетна може да се дължи на проблеми със здравето. Посъветвайте се с ветеринар.

Как да неутрализирате миризмата от котешка урина

Използвайте ароматизатор за въздух, разбира се, след като почистите добре мястото, където е уринирала котката. След почистването обикновено остава тежка миризма, с която можете да се справите по следните начини:

  • с ароматизатор за въздух, който съдържа сода бикарбонат – тя поглъща лесно миризми
  • чрез отваряне на два прозореца, за да се получи течение и да се проветри добре
  • с домашно приготвен ароматизатор, който можете да приготвите с чаша сухи билки, чаена лъжичка смлян карамфил, чаена лъжичка канела и чаена лъжичка сода. С тази смес посипете мястото на уриниране и след 20 минути почистете с прахосмукачка
  • с ароматни свещи: за предпочитане са свещи със свеж аромат, например тип океански бриз.

Редовно почистване на предпочитаните от котката места

Като част не само от основно почистване, но и ежедневно почиствайте местата, на които котката предпочита да уринира. Така миризмата няма да може да се наслои трайно.

Почистването на повърхностите със смес от бял оцет и вода в равни количества помага за отстраняване на миризмата от урина.

Ако миризмата е упорита, потърсете професионалисти по почистване

Ако въпреки горните мерки не успеете да се отървете от натрапчивата и неприятна миризма на котешка урина, обърнете се към фирма за почистване на домове.

Ако миризмата е вече успяла да проникне надълбоко в повърхностите, не пробвайте различни препарати, с които можете да повредите повърхностите, а не е сигурно дали ще отстраните и миризмата.

 Свържете се с нас! Специалистите от Casa Limpia имат опит в почистването на следи от уриниране на домашни любимци и използват подходящи препарати за неутрализиране на неприятните миризми. Те ще отстранят и петната по повърхностите, ако има такива.

By | 2020-03-23T11:26:47+02:00 март 23rd, 2020|Categories: Съвети за почистване|Коментарите са изключени за Почистване и отстраняване миризмата на котешка урина

About the Author: