Почистване на баня – 8 идеи как да стане по-лесно и качествено

Почистване на баня – 8 идеи как да стане по-лесно и качествено

Не само при основно почистване, но ежеседмично, дори ежедневно банята е номер едно в задачите за почистване. Тя се използва интензивно и трябва да се поддържа, за да посреща с искряща чистота и приятен аромат. Достатъчно е веднъж седмично да отделяте няколко часа, от които по-голямата част ще бъде изчакването на действието на препаратите.

почистване на баня

Лесно е да постигнете чистота в банята с няколко обикновени продукти

Въпреки че изглежда трудно, почистването на банята не изисква нито толкова усилия, нито значителни разходи за скъпи препарати. Отделете време не само за подово почистване, но и за поддържане на чистотата на тавана. Разбира се, ваната и душ кабината също се нуждаят от ежедневни грижи. Подгответе няколко обикновени продукти, които със сигурност имате у дома. Те са познати на домакините, които предпочитат да не залагат на силни химикали – содата, оцетът и кислородната вода са основните продукти, гарантиращи почистване до блясък. Ако имате лимон, от който сте изцедили сока, той също ще ви послужи.

Почистете пода, стените и тавана с вода и оцет

Плочките на пода, стените и тавана се почистват лесно със смес от вода и оцет в равни количества. Измийте със стирка, натопена в сместа, всички плочки. Оцетът ще се справи с петната от пръски и сапун.

За ваната са необходими 15-20 минути

Ваната често пожълтява след къпане. И тук ще ви помогне сместа от вода и оцет, но трябва да се добави и сода. Водата е в най-голямо количество – 4 литра. Към нея добавете половин чаша оцет и четвърт чаша сода бикарбонат. Още по-ефикасно ще почистите, ако към тази смес добавите и чаша алкохол. Необходимо е след нанасянето върху повърхността на ваната да оставите да действа около 15 минути. След това изплакнете със студена вода. Използвайте сместа и за почистване на душ кабината.

Почистване на слушалката на душа

Варовитата вода оставя следи върху плочките и върху самия душ, особено върху слушалката, която дори може да се запуши от налепите. Изсипете малко оцет в найлонова тръбичка и потопете края на слушалката с отворите в торбичката. Завържете добре торбичката и оставете оцета да действа поне два часа. След това изплакнете слушалката, която вече блести без варовикови налепи.

Почистването на тоалетната чиния

И за тоалетната чиния много ефикасна е сместа от вода, сода и оцет или лимонов сок. За почистването на ръба не е необходимо голямо количество от сместа – към 10 мл добавете малко сода и оцет или лимонов сок и нанесете по ръба. Трябва да изчакате около два часа, за да се разядат налепите, които включват главно варовик. След това изплакнете.

Не забравяйте четката за тоалетната

Четката се замърсява неизбежно и бързо. Не е необходимо да я сменяте, просто я почистете добре. Поставете я в кофичка от кисело мляко, изсипете малко течен сапун, няколко лъжици сода, две супени лъжици сол и няколко лъжици оцет. Добавете гореща вода и оставете да действа около час. След това изплакнете и ще имате съвсем чиста четка.

За огледалото използвайте кислородна вода и сода или само крем за бръснене

Блестящото огледало се постига лесно. Единият начин за почистването му е с крем за бръснене, след което избършете с чиста кърпа. Другият домашен препарат се състои от кислородна вода и сода. Добре е да напръскате със сместа, използвайки пулверизатор. След това измийте с гъба.

Ежеседмичното почистване на банята, като отделите внимание на почистването на пода, стените, тавана, ваната и душ кабината, огледалото, тоалетната чиния и четката за нея, ще ви осигури така желаната искряща чистота. Лесно е и не изисква много време.

Надяваме се тези няколко изпитани съвети от екипа на Casa Limpia да са ви полезни в почистването не само на банята, а и на дома. Но знайте, че винаги, когато имате нужда от професионалисти в почистването, може да се свържете с нас!

By | 2019-11-07T11:10:51+02:00 ноември 7th, 2019|Categories: Почистване на баня|Коментарите са изключени за Почистване на баня – 8 идеи как да стане по-лесно и качествено

About the Author: