Почистване на домакински уреди и съдове без препарати

Почистване на домакински уреди и съдове без препарати

Много домакини се запасяват с цял шкаф препарати или разчитат на фирми за почистване, за да постигнат чистота в дома. Ние ви препоръчваме да се присъедините към привържениците на използването на неагресивни, не промишлено произведени почистващи средства. Така с отваряне на шкафовете ще си набавите материалите за почистване. Ако почиствате повърхностите, шкафовете и мивката всяка седмица, няма да дадете възможност на замърсяванията да се натрупват във видима степен. С комбиниране на продукти, които се намират във всеки дом, ще щадите и повърхностите, които почиствате.

почистване на кухненски уреди

С какви продукти можете да почистите без използване на силни химикали

Лесно е да постигнете еко почистване. Ще изброим продуктите, с които можете да почистите почти всичко. Ето ги:

  • сода бикарбонат
  • оцет, лимонтозу, лимони
  • брашно
  • бял хляб
  • ориз
  • кетчуп
  • газирана вода
  • бебешко олио

А сега ще разгледаме начина на употреба на всеки от продуктите в списъка

Содата бикарбонат е универсална – като сух препарат за изтъркване на замърсени повърхности, както и като паста, с добавяне на малко вода. Реакцията между содата и оцета се използва за отпушване на канали или за отстраняване на силни замърсявания, наслоени върху повърхностите, за мивката, за тави, тенджери и други.

Киселината на оцета също го прави ефикасно почистващо средство. Освен за почистване на фаянс, оцетът може да се използва за метални повърхности, които да придобият блясък. Наслояванията във фурната също се поддават на разяждащото му свойство. Можете да използвате и лимонтозу или лимон. С лимон лесно се отстранява ръжда. Комбиниран със сода бикарбонат или сол, лимонът се справя с отстраняването на всякакви замърсявания.

Брашното е много добър скраб, който не надрасква метални повърхности. Трябва само да ги подсушите и да изтъркате с брашно, за да ги почистите.

Белият хляб е известен на занимаващите се с рисуване като много ефективен за изтриване. Средата на хляба може да се използва и за отстраняването на прах от деликатни повърхности, например за почистване на щори и картини.

Ориз можете да използвате за почистване на наслояванията във вътрешността на тесни и дълги съдове, като вази или бутилки. Напълнете 2/3 от вазата или бутилката с топла вода и изсипете супена лъжица ориз. Запушете и започнете да разтръсквате. След това изплакнете обилно.

Препоръчваме кетчупа на домакините, които имат медни съдове за почистване. Просто трябва да използвате малко кетчуп, с който да разтъркате повърхността на медните съдове. След това измийте с топла вода и изтрийте със суха кърпа, за да подсушите. Ще се изненадате от отличния ефект от използването на този продукт.

Газираната вода може да се използва освен брашното за връщане на блясъка на мивката от алпака. Изтъркайте с кърпа, потопена в газирана вода, след това подсушете.

Бебешкото олио е отлично средство за почистване на батериите и на душа в кухнята и в банята. Достатъчно е много малко количество, което да нанесете върху кърпа и да разтъркате.

Използвайте продуктите в кухненските шкафове и някои други продукти, за да почистите без силни химикали. При ежеседмично почистване ще се налага да използвате услуги за почистване на домове не повече от веднъж или два пъти годишно.

By | 2019-07-09T19:58:41+03:00 юли 9th, 2019|Categories: Почистване на кухня|Коментарите са изключени за Почистване на домакински уреди и съдове без препарати

About the Author: