Почистване на дома, когато имате малки деца

Почистване на дома, когато имате малки деца

Домът трябва да бъде чист, което е основна гаранция за комфорт. Това се постига най-лесно и най-качествено с поръчка за професионално почистване от фирма. Между основните почиствания трябва да се поддържа чистота със забърсване на повърхностите, изхвърляне на отпадъци и други дейности.

Когато в дома има малки деца, е особено удачно да изберете нашата фирма за почистване в София Casa Limpia. Ние използваме препарати, които не предизвикват алергии и няма да се притеснявате дали след почистването децата ще се чувстват некомфортно.

Междувременно почистванията на дома ви от членовете на семейството също трябва да са съобразени с това, че някои от препаратите за почистване от магазините може да предизвикат реакции у децата. Затова ще ви дадем някои съвети за начина на почистване и какви средства е най0добре да използвате. Почистването с еко средства е по-добър вариант за всички в семейството, затова ще се радваме, акоспазвате нашите препоръки.

 

Почистване на дома, когато имате малки деца

 

Да започнем от подовете

Малките деца играят на пода, хвърлят играчките си, след това отново ги вземат. Затова често трябва да почиствате с прахосмукачка, а след това да забърсвате подовете.

Прахосмукачката трябва да бъде достатъчно мощна, за да поеме целия наслоен прах. Този прах е във въздуха, внася се и отвън и е важно да да се почисти добре от подовете, върху които се наслоява.

След почистването с прахосмукачка забърсването се извършва най-добре с навлажнена с вода микрофибърна кърпа. Избягвайте използването на препарати. Можете да забършете с потопена в разтвор на препарат вода кърпа вечер, след като децата са заспали. Най-добре е даприготвяте разтвор с течен сапун, а след това да забършете със суха кърпа.

Препаратите могат да повредят и повърхността на подовете, особено материали като мрамор.

 

Почистване на подовете, диваните и другите повърхности от трохи

Децата често ядат солети и бисквити, а след това остават много трохи. Не е удобно да вадите прахосмукачката, за да почистите остатъците от солети и други неща за гризкане. Трябва да имате под ръка малка ръчна прахосмукачка, с която бързо да оберете трохите, преди малките палавници да са ги пръснали навсякъде.

 

Почистване на плотовете

За плотовете – на масите, кухненския плот, можете да използвате кърпа, навлажнена, но без препарат. Домашен препарат за почистването на тези повърхности можете да си направите от вода с малко спирт. Това е достатъчно добро дезинфекциращо средство, което не е свързано с риск за децата.

 

Почистване на плочките в банята

За да почистите плочките в банята, можете да приготвите разтвор на вода с малко сода бикарбонат и оцет. Можете да добавите и течен сапун. Пропорциите са както следва:

  • половин чаша сода;
  • половин чаша течен сапун;
  • 2 супени лъжици оцет;
  • половин чаша вода.

Тази смес можете да използвате и за почистване на мивките. След като почистите, измийте добре или забършете с влажна кърпа.

Металните мивки се почистват добре с брашно. То е леко абразивно, но не надрасква повърхността. Посипете с брашно и изтъркайте, а след това измийте.

 

Почистване на батериите

За батериите е подходящо бебешко олио. Просто забърсвате с памуче, навлажнено с малко олио. Друг вариант за отстраняване на следите от варовик е с лимонов сок.

Редовното почистване в дома, без агресивни препарати, осигурява както на децата, така и на цялото семейство здравословна среда. А за основните периодични почистващи дейности поръчайте абонаментно почистване на домове от Casa Limpia.

 

By | 2022-06-30T11:53:56+03:00 юни 30th, 2022|Categories: Съвети за почистване|Коментарите са изключени за Почистване на дома, когато имате малки деца

About the Author: