Почистване на дома с грижа за здравето

Почистване на дома с грижа за здравето

При всяко почистване на домове се използват препарати, защото пестят време. Не е необходимо да приготвяте разтвор или паста от домашни продукти, например със сода бикарбонат и оцет. Но ако имате деца, особено на възраст до 7 години, трябва много да внимавате с използването на препарати. По-добре ги заменете с обикновена вода, в която потапяте микрофибърна кърпа, за да избършете праха или други замърсявания.

Препаратите съдържат химикали, които могат да предизвикат алергии или да навредят на здравето на децата, ако вдишат от изпаренията или по невнимание пипнат забърсана с препарат повърхност и след това пъхнат в устата пръстите, с които са пипнали тази повърхност.

Освен това при почистване оставяйте прозорците широко отворени, за да се проветри добре стаята и да няма рискове за здравето на децата.

 

еко почистване на дома

 

Почистване на подовете

При подово почистване е достатъчно използването на прахосмукачка, а след това може да забършете със стирка, потопена във вода и изцедена.

За пълно отстраняване на замърсяванията по подовете е необходимо професионално оборудване. Такова оборудване използваме в екипа на Casa Limpia. Изберете подходящия пакет за вашия дом и се доверете на нашата фирма за професионално почистване.

 

Полиране на дървени мебели

За полиране на мебели от дърво можете да използвате зехтин, към който сте добавили малко инстантно кафе. Така освен полиране ще запълните драскотините в дървесината и те няма да се забелязват.

 

Почистване на кухнята

И за осигуряване на чистота в кухнята ще ви препоръчаме услугите на нашите специалисти. Ние извършваме еко почистване, с щадящи здравето на хората и околната среда препарати. Използваме и обикновени продукти, които са безопасни за здравето, подходящи за почистване на дадените видове повърхности.

В кухнята прибирайте всички съдове за миене в съдомиялната непосредствено след храна. Ако ги миете в мивката, по възможност използвайте препарат, който е с минимално или никакво съдържание на химикали.

Много важно е да почиствате редовно плота. Избягвайте употребата на препарати, поне при ежедневно почистване. Универсални за тази цел са навлажнените микрофибърни кърпи.

Ако в кухнята имате плочки, не използвайте агресивен препарат за почистването им. Така не само ще запазите плочките, но и няма да има риск за децата. Универсалният разтвор от сода бикарбонат и оцет, с добавяне на малко течен сапун, е достатъчен.

 

Почистване на крановете и другите метални елементи

Крановете ще светнат без нито едно петънце не само със силен препарат от магазина. Те се почистват лесно от следите от капки и наслагванията от варовик, като използвате оцет или лимонов сок. Още един удобен и ефкикасен продукт е бебешко олио.

С тези средства ще почистите до блясък и други метални повърхности.

 

Почистете прозорците без препарати

И за почистване на прозорци можете да използвате навлажнена микрофибърна кърпа. Така стъклата ще се почистят от всички натрупвания на прах и замърсявания, особено от външната страна.

 

Придайте приятен аромат на домашните разтвори за почистване

За да е приятно не само за децата, а и за всички в дома, добавете към водата, в която потапяте кърпите, няколко капки ароматно масло.

Здравето на децата е важно, а за да го запазим, трябва да избягваме силни препарати у дома, особено за почистване. Това е грижа и за здравето на всички от семейството, както и грижа за здравето на домашните любимци.

За безвредно почистване на дома с грижа за здравето можете да се свържете с фирма за почистване Casa Limpia.

 

By | 2022-06-14T14:26:17+03:00 юни 14th, 2022|Categories: Професионално почистване|Коментарите са изключени за Почистване на дома с грижа за здравето

About the Author: