Почистване на жилище преди продажба

Начало/Почистване на домове/Почистване на жилище преди продажба

Почистване на жилище преди продажба

Успехът при продажбата на жилище зависи от вида му. Ако сте живели известно време, по-дълго или по-кратко, в него, е неизбежно замърсяването на повърхностите, на мебелите. В днешно време, ако не се разчита на фирми за почистване, членовете на домакинството рядко успяват да поддържат образцова чистота.

Замърсеното жилище не е така привлекателно като добре почистеното и освободено от стари и излишни вещи. Затова и кандидатите да го купят не са така склонни да дадат по-висока цена.

почистване на замърсеното жилище

 

Оправдано ли е да се наеме фирма за почистване преди продажба на жилището

Разходите, които ще направите за наемане на фирма за основно почистване, не са големи, а цената на жилището след самото почистване ще се увеличи значимо. Освен това ще си спестите труда да търсите препарати, да почистите сами всичко и да изхвърлите излишните и стари вещи. В крайна сметка ползването на професионално почистване е оправдано, по-икономично и по-разумно.

Почистване на подовете

При ползване на услугите на фирма подовете са едни от основните зони за почистване, тъй като са изложени на най-много замърсяване. Освен възлагане на почистването на твърдите настилки, пране на килими на място, което е много по-удобно от това, да ги носите на автомивка за изпиране, сега е времето да изхвърлите стари килими и пътеки, които могат да направят недобро впечатление. Поискайте от фирмата и услуга изхвърляне на ненужни вещи.

Почистване на подове

 

Почистването на мебелите

Запазените мебели можете да оставите. Като част от почистващите услуги можете да поръчате пране на мека мебел. Машинното пране се извършва бързо и влагата се извлича почти напълно. Затова до 3-4 часа след изпирането с професионална машина мебелите са вече сухи.

Ако част от мебелите са повредени, счупени, време е да ги изхвърлите.

пране на мека мебел

 

Почистване на банята, тоалетната и кухнята

Тези помещения също са сред най-замърсяващите се, затова непременно включете в списъка на дейности, които да извърши фирмата, еднократно почистване на банята и тоалетната, както и на кухнята.

Почистване на баня

Почистване на балкона

Балконът има своето значение за кандидатите за купуване на жилище. Важно е да бъде изчистен, дограмата да е измита, ако е остъклен, както и да са махнати всякакви боклуци – непотребни бутилки, щайги, кашони и други. Изнесете ги до контейнерите или оставете фирмата за почистване на домове да се заеме с това.

Почистване на мазето и таванското помещение

Мазето също е място, в което всяко семейство е склонно да трупа стари вещи – книги, дрехи, кутии и други. Преди да извикате фирмата, сортирайте нещата в мазето. Старите книги можете да подарите. Това се отнася и за дрехите, които стават за носене. Едва ли ще им дойде времето да ги използвате отново. Махнете всичко излишно. Поставете нещата за изхвърляне в найлонови пликове за боклук и ги изхвърлете или оставете и тази дейност за фирмата.

Подобно е положението и в таванското помещение. Сортирайте нещата и там, раздайте вещите, които могат да се ползват, а на вас не ви трябват. Поставете нещата за изхвърляне в пликове за боклук. Изхвърлете ги или при поръчване на услугата уточнете, че желаете изхвърляне на непотребните вещи и от това помещение.

By | 2019-06-04T10:40:23+00:00 юни 4th, 2019|Categories: Почистване на домове|Коментарите са изключени за Почистване на жилище преди продажба

About the Author: