Почистване на матраци – 8 практични съвета

Почистване на матраци – 8 практични съвета

Грижете се за матраците си, за да ви служат дълго и да не се замърсяват лесно

почистване на матраци

Матраците трябва да са удобни и да се почистват редовно. За чистотата им можете да разчитате с редовните услуги на нашата фирма за почистване в София.

Но междувременно трябва и вие да полагате гражи за тях. Не е трудно. Ще ви предложим план на дейностите, с които вашите матраци ще се запазят максимално дълго и няма да се замърсяват лесно.

1.Ако се налага преместване, извършвайте го внимателно

Ако няма да ползвате матрака известно време, или ако се местите в друг дом, опаковайте добре матраците, за да не се напрашат и замърсят. Избягвайте огъване, пазете ги от удари. При транспортирането поставете всеки матрак върху дългата му страна.

2.Поръчайте протектори за матраците си

Вашите матраци ще бъдат защитени от замърсявания с подходящи протектори. В магазините ще намерите както протектори за единични, така и за двойни матраци. Протекторите защитават повърхността на матрака не само от потта и космите. Те помагат и за намаляване на натрупването на плесен и акари. Протекторите не струват много, но има много ползи, когато защитите матраците си с тях.

3.Как да намалите износването на матрака

Завъртането на матрака, като страната откъм главата се премести там, където е мястото за краката,  ще помогне за по-равномерно и по-бавно износване. Така ще намалите и образуването на вдлъбнатини.

4.Изсушаване на матраците на пряка слънчева светлина

Поне веднъж месечно изберете слънчев ден, в който да отворите широко прозореца и да оставите слънцето да изсуши матрачната повърхност, да се намали влагата в самия матрак, а и да се намали размножаването на акарите.

5.Научете децата да не скачат по матраците

Скачането по матраците увеличава темпа на замърсяване и износване. Децата имат склонност към скачане върху тези повърхности, защото матраците са меки и пружинират приятно. Но това не се отразява добре върху тях. Освен матрака може да се повредят и рамката, и основата.

Обяснете на децата, че не е желателно да скачат по леглото с матраци. По възможност осигурете им батут, за да скачат до насита върху него.

6.Сменяйте всяка седмица чаршафите

Редовната смяна на чаршафите също няма да дава възможност за силно замърсяване на матраците. От чаршафите потта, прахът и другите замърсявания се просмукват  в протектора и в незащитената от протектора повърхност на матрака. Редовната смяна с чисти чаршафи ще намали това замърсяване.

7.Домашните любимци замърсяват не само дивана, но и матраците

Космите от домашните любимци, слюнката, която отделят, повръщането и изпишването върху леглото са неизбежни, ако вашето куче или котка спи при вас. Нека вашите любимци имат своите легла, така ще намалите и замърсяването във вашето легло и по вашите матраци.

8.Редовно почистване на матраците от почистваща фирма

Редовното почистване на матраците от специализирана фирма за почистване на домове е задължителна грижа за здравето и хигиената на дома. Специалистите от Casa Limpia извършват почистването според спецификата на всеки матрак, спазвайки указанията на производителя.

Почистването включва прахосмучене с професионални уреди за пране на матраци, отстраняване на петната и почистване в дълбочина.

Ние използваме еко препарати. С еко почистване се грижим не само за постигане на чистота на вашите матраци, но и за цялостния комфорт в дома ви.

By | 2021-12-24T06:50:57+02:00 декември 24th, 2021|Categories: Пране на дивани, матраци, пердета, килими и автосалон|Коментарите са изключени за Почистване на матраци – 8 практични съвета

About the Author: