Почистване на мухъл

Почистване на мухъл

През зимата мухълът е чест проблем. Дъждът и снегът допринасят за влага, а влагата е предпоставка за образуването на мухъла. Гледката не е приятна, но проблемът крие и риск за здравето.

Хората с респираторни проблеми усещат изостряне на симптомите. Затова както и за постигане на честота, така и като грижа за здравето почистването на образувания мухъл е задължително.

Почистване на мухъл

Ако имате добри климатици

Климатиците филтрират въздуха, който прониква в помещението. Така те препятстват и проникването на спори, които могат да се развият в мухълни образувания.

Проверете за мухъл най-първо в банята

Най-влажното помещение създава най-добри предпоставки за мухлясване. Ако нямате възможност или време да проветрявате редовно и да почиствате банята, мухълът няма да закъснее да се появи.

почистване на мухъл в банята

Ако хидроизолацията на покрива не е с добро качество

Ако живеете в къща или сте на последен етаж в блок, а хидроизолацията на покрива не е добра, това също е предпоставка за мухлясване. Добре е от време на време да оглеждате таваните, за да видите дали не са се появили влажни петна, които скоро може да се покрият с мухъл.

Какво е важно да знаем за почистване на петната с мухъл

Първото, което трябва да направите, е разбира се да отстраните мухъла. Но за да не се разпространят спорите и в другите стаи, когато почиствате дадена стая, отворете широко прозорците.

Ако сте алергични или имате респираторно заболяване, например астма, е задължително да си сложите маска, предпазни очила и ръкавици. Така няма да има риск от алергичен или друг пристъп.

Само избърсване на мухлясалите сектори не е достатъчно. За пълно почистване трябва да си осигурите бял оцет. Изсипете малко количество във флакон с пулверизатор, например в празна опаковка от течен сапун. Напръскайте мухлясалите петна и оставете оцета да действа до 2 часа. След това избършете секторите с влажна кърпа. Не се притеснявайте, че дълго ще мирише на оцет. Миризмата ще престане да се усеща след няколко часа.

След почистването

След почистването, ако имате порести материали в помещението, непременно трябва да ги изхвърлите. Те са много добра среда за проникване и задържане на спорите на мухъла.

Продължете с цялостно почистване на помещението. За препоръчване е да се обърнете към фирма за почистване на домове в София или друг град. Специалистите от Casa Limpia имат опит в почистването на помещения за пълно отстраняване на всякакви следи от мухъл. Освен това ви предлагаме и еко почистване, което е препоръчително, ако имате хора с алергии у дома.

Важно е да не допускате ново образуване на влага. Проветрявайте редовно банята, попивайте влагата от пода с кърпа или моп. Ако оставяте хавлиите в преддверието след къпане и обличане, вече ги изнасяйте на балкона.

Ако мухълът се е образувал поради лоша изолация на покрива, тази изолация трябва да се смени. Иначе таваните ще продължават да се навлажняват и да създават условия за мухлясване.

Ако не сте сигурни, че ще се справите с отстраняването на мухъла

Ако смятате, че няма да можете да изпълните всички стъпки, описани по-горе, поради липса на време и материали, обърнете се към Casa Limpia за еднократно почистване на дома ви, а за поддържане изберете абонаментно почистване на домове.

By | 2021-10-06T11:06:36+03:00 декември 17th, 2018|Categories: Премахване на мухъл по стени|Коментарите са изключени за Почистване на мухъл

About the Author: