Почистване на плочки в баня и кухня

Начало/Почистване на баня, Почистване на кухня/Почистване на плочки в баня и кухня

Почистване на плочки в баня и кухня

Нашата мисия е не само да поддържаме домовете и офисите чисти. Ще се радваме да ви помогнем и със съвети за по-лесно поддържане на чистотата в банята и кухнята, които са едни от основните помещения в дома с най-голямо замърсяване. В кухнята плочките също са подложени на замърсяване, и то в още по-голяма степен. Пръскането с вода, която съдържа варовик и оставя бели следи, попадането на остатъци от сапун, миещ препарат, шампоан замърсяват плочките. Ето как можете лесно, но ефективно да се грижите за чистотата им.

Почистване на плочки

  1. Почиствайте ги ежедневно

Това означава, че след всяко къпане трябва да забърсвате плочките, за да попиете капките вода. В кухнята след всяко миене на мивката трябва също да забърсвате. Така няма да остават следи, които след това се отстраняват по-трудно.

  1. Отстранявайте праха с прахосмукачка

Замисляли ли сте се, че в кухнята и в банята също има прах? Въздухът в града е прашен и този прах прониква и във всяко помещение. Затова използвайте прахосмукачката и за почистване на плочките, за да не давате възможност на праха да се натрупва на най-уязвимите за това места – фугите. Това може да правите всеки път, когато почиствате кухнята и прахосмучете пода, тъй като там замърсяването е най-голямо.

  1. Честотата на почистване с препарат

почистване плочки на баня

Достатъчно е веднъж седмично да почиствате с препарат. Не е необходимо да е от препаратите, продавани в магазините. Можете да си приготвите почистваща смес от продукти, които имате у дома. Най-използвано средство е содата бикарбонат, от която можете да смесите с вода до получаване на паста; съотношението между содата и водата трябва да е 3:1. След като нанесете пастата, напръскайте с разтвор от ябълков оцет и вода в съотношение 1:1, за по-лесно го изсипете в бутилка със спрей и напръскайте. След като изчакате няколко минути, избършете с влажна кърпа. След това изплакнете и подсушете със суха кърпа.

За по-сериозни замърсявания може да използвате четка за почистване. Фугите най-добре се почистват с четка за зъби, която може да достигне до най-скритите замърсявания.

Още едно ефикасно почистващо средство е кока-колата. Тя има разяждащи свойства и отстранява натрупаните прах и нечистотии, но след това не забравяйте да изплакнете добре и да избършете плочките.

  1. Как да почистите плочките след ремонт

Почистването след ремонт е трудна задача. По-добре да я оставите на фирма за професионално почистване. Първо опитайте да почистите със суха кърпа, преди да пристъпите към използването на други методи. Препоръчваме да опитате с влажна кърпа, като търкате усилено, а може да използвате и суха микрофибърна кърпа. Добре е отначало да пробвате без препарати – често препаратите не почистват добре, дори след усилено пръскане, търкане и измиване остават бели следи.

За почистване на праха, останал след ремонтите, препоръчваме използване на оцет. Преди това трябва да отстраните възможно най-много прах, като почистите плочките с прахосмукачка. След това приготвяте почистващата смес – оцет и топла вода в съотношение 2:1. Натъркайте плочките с кърпа, напоена със сместа, а още по-добре е да напръскате с бутилка със спрей. След това трябва да избършете, да изплакнете и да подсушите.

Ако искате да отстраните следи от лепило и цимент, потърсете киселинен препарат или си пригответе сами смес от оцет и вода, както сме описали по-горе. Но ако почистването не ви се удава, обадете се на Casa Limpia. Ние имаме опит в почистването на плочки и използваме препарати според необходимостта от почистване на различни остатъци и замърсявания.

 

 

 

 

 

By | 2018-05-22T12:05:23+00:00 май 22nd, 2018|Categories: Почистване на баня, Почистване на кухня|Коментарите са изключени за Почистване на плочки в баня и кухня

About the Author: