Почистване на подове с парочистачка

Начало/Почистване на домове/Почистване на подове с парочистачка

Почистване на подове с парочистачка

Подовете са несъмнено сред най-замърсяваните повърхности в дома. Въпреки чистенето с прахосмукачка всеки ден и с влизането на всеки член на семейството или гост се внася прах, а когато се влиза с обувки, замърсяването е гарантирано. За чистотата на пода трябва да се грижите редовно и е най-добре да се абонирате за услугите на фирми за почистване.

Тук ще ви представим един начин за почистване на подове, който не изисква препарати. Той бързо ще спечели привържениците на еко почистване, а също и всички, които се грижат за здравословна среда в дома, с използване на по-малко или никакви препарати. Това е почистването с пара. Съвременните фирми, предлагащи услуги за почистване, като Casa Limpia, включват в спектъра на дейностите си почистването с пара.

Почистване на под с парочистачка

Оставете почистването на подовете с пара на професионалистите

Почистването на подовете изисква доста време, като редовна грижа за тези повърхности. Разчитайки на специализирана фирма, което е разумният избор, си спестявате тази дейност и се радвате на резултатите.

Ако решите сами да се грижите за чистотата на подовете у дома, използвайки оборудване с пара, трябва да вложите средства и да се научите да вършите това. Ако не разполагате с достатъчно средства за почистваща машина с пара и след работа сте изморени, ще трябва да разчитате на прахосмукачката. А тя няма да отстрани праха и замърсяванията от подовете така добре, както парното чистене.

парово почистване

Съвременните производители на почистваща техника залагат на парното почистване

Много производители на машини за почистване включват в техниката си парово почистване. Това е в съотвтствие с глобалния стремеж да се намали използванеот на химикали. Но освен че не замърсява средата в дома и околната среда, парното почистване има още едно важно предимство: то не поврежда повърхностите, които се почистват. Няма защо да се безпокоите, че подовете ви ще изгубят добрия си вид след почистването с пара. Този вид чистене не поврежда повърхността, която се чисти, не я надрасква или разяжда. А благодарение на високата температура се отстраняват и микробите и бактериите по пода или другата повърхност, която се подлага на чистене.

Какъв е принципът на почистването с пара

При този вид почистване парата се подава под високо налягане. Така се разтапят и всмукват мазните петна, разтварят се и се премахват замърсители като кал, прах и други. Отстраняват се и петна от плесен, ако някъде са се образували такива, например в съседство с външни стени.

Консултирайте се с почистващата фирма дали материалът на пода ви ще издържи на температурата

При избора на почистване с пара трябва да имате предвид, че някои подови повърхности могат да не издържат на високата температура на парата. Каменни подове и подове, облицовани с плочки, се почистват лесно с парно оборудване, без да повреждат повърхностите. Но ако в дома ви има подове с паркет, покрит с восъчен слой, този начин на почистване не е подходящ – восъчният слой ще се разтопи.

Много домове разчитат на удобството на ламината за подови настилки. Почистващото оборудване на пара включва и специални приставки, с които могат да се почистват и подове, облицовани с ламинат. За обиране на праха и замърсяванията има микрофибърна подложка. След всяко почистване тази подложка се пере и е готова за следваща употреба.

Почистете подовете и осигурете здравословна среда

Избирайки подово почистване с пара от професионална фирма, ще имате чисти подове, с премахване и на алергените, внесени отвън. По-чистият въздух в дома и светещите от чистота подове си струват избора на този вид услуга.

 

By | 2019-04-23T11:33:31+00:00 април 23rd, 2019|Categories: Почистване на домове|Коментарите са изключени за Почистване на подове с парочистачка

About the Author: