Почистване на тапицерия – може да бъде лесно

Почистване на тапицерия – може да бъде лесно

Тапицерията на мебелите – тази толкова важна повърхност, която е изложена на ежедневни замърсявания. Всяка домакиня се стреми да я пази от попадане на прах, течности и т.н., но това е невъзможно. Невнимание от страна на дете, качване на домашен любимец със замърсени лапи – всичко това се отразява на тапицерията на дивана, на креслото.

Почистване на тапицерия

Когато замърсяването е сериозно, единственото правилно решение е да се обърнете към фирма за пране на мека мебел. Специалистите от Casa Limpia разполагат с професионално оборудване за пране на тапицерия и на извличане на замърсяванията в дълбочина. Препоръчваме ви да използвате нашите услуги за професионално почистване на тапицерията  поне веднъж годишно. А междувременно можете да се грижите за добрия й вид, разчитайки на съветите, които ще ви дадем по-долу.

Ако в дома ви има пушачи

Миризмата на цигари прониква в дрехите, но и в тапицерията на мебелите. Грижете се периодично за премахването й. Препоръчваме ви сода бикарбонат – универсално средство не само за почистване в дома, но и за отстраняване на цигарения „аромат“. Поръсете тапицерията на мебелите вечерта и оставете содата да извлича миризмата цяла нощ. На сутринта отстранете содата с прахосмукачка.

Редовно почистване с прахосмукачка

Замърсеният въздух е навсякъде. Дори когато домът се поддържа редовно, прахът прониква и се наслоява, а тапицерията е много удобно място за наслояването му. Това е еко почистване, тъй като не се използват препарати. Прахосмукачките имат приставки, които щадят повърхността на тапицерията, използвайте ги, за да не повредите вида й. За почистване между отделните части на тапицерията използвайте приставката за почистване на тесни места. С тази приставка можете да почистите и ръбовете.

професионално почистване на тапицерия

Можете ли да използвате препарати за почистване

Материята на тапицерията определя дали можете да използвате почистващи препарати и какви да са те. Най-лесно е, ако сте запазили етикета, на който е посочено как можете да почиствате. Тогава няма да рискувате. Но ако не сте сигурни, обърнете се към фирма за професионално почистване. Така ще бъде подбран подходящият начин за почистване, който няма да нанесе повреди на материята.

Петната и как да ги почистите

Петната са неприятни, особено когато са големи. Но всяко петно предизвиква раздразнение – поради това, че се нарушава привлекателността на мебелите, и разбира се поради необходимостта от почистване, защото то не е толкова лесно.

Мебелите във всекидневната са най-често подложени на накапване и разливане – при пиене на кафе, хапване пред телевизора вечер или през почивните дни, гледане на детски предавания от малките палавници, които не внимават къде попадат мазни трохи или капки от сок.

При капване на сок, кафе и т.н. забършете веднага, след това намокрете кърпа и изтъркайте, за да отстраните напълно замърсяването.

Но какво да направите, когато някой е накапал дивана или креслото и установите това след часове или на другия ден? При повечето видове материи за тапицерия можете да почистите с бял оцет, но трябва да го разредите с вода. За почистването е препоръчително да използвате микрофибърна кърпа. След отстраняването на петното със сместа от бял оцет и вода можете да почистите с влажна кърпа.

И отново ви напомняме – ако не сте сигурни, че ще се справите, обърнете се към специалистите от Casa Limpia. По-добре да не рискувате да повредите тапицерията на мебелите.

By | 2018-10-04T12:46:15+03:00 октомври 4th, 2018|Categories: Пране на дивани, матраци, пердета, килими и автосалон|Коментарите са изключени за Почистване на тапицерия – може да бъде лесно

About the Author: