Почистване на тапицерия, облегалки и гръб на диван

Почистване на тапицерия, облегалки и гръб на диван

Диванът е място за отмора, а тя е по-приятна, когато той е с чиста повърхност. Всяко еднократно почистване връща свежестта на тапицерията, а за поддържане на вида и чистотата на вашия диван изберете услугите на нашата фирма за почистване в София Casa Limpia.

Ако диванът има свалящи се калъфи, те могат да се изперат в пералнята. Но повечето дивани не са с такива калъфи. Предлагаме ви съвети за почистването на тапицерията, както и на дървените части.

Почистване на тапицерия

Редовни грижи за чистотата на дивана

Диванът в дневната се използва редовно. Когато има малки деца и домашни любимци, се налага да се почиства по-често. Прахосмукачката е основен уред за леко ежедневно почистване и отстраняване на праха, трохи от бисквити и други храни, ако децата са хапвали и играли върху него. Можете да използвате малка прахосмукачка, с която бързо се отстраняват повърхностните замърсявания.

Ако с течение на времето се появи неприятна миризма, ще я отстраните със сода бикарбонат. Поръсете тапицерията със сода и оставете да абсорбира миризмата. Най-удобно е да направите това вечер, след като децата легнат да спят. След като измине половин час, с прахосмукачка почистете содата.

 

Отстраняване на петна

Когато върху тапицерията на дивана се появи петно, по възможност го почистете веднага. Ако е разлята течност, попийте с кърпа, най-добре с микрофибирна. Може да използвате и малка прахосмукачка, която освен за прах има и възможност за изсмукване на течности.

Ако петното се откроява, можете да си приготвите разтвор от равни количства вода и бял оцет, с който да натъркате петното до изчезването му. След това оставете да изсъхне.

При по-упорити петна освен оцет и вода добавете и сода. Водата трябва да е около чаена чаша и да е топла. Към нея добавете 5 супени лъжици бял оцет и една супена лъжица сода бикарбонат. Най-добре е да напръскате от разтвора със спрей. След напръскването изчакайте около 30 секунди и попийте с мека кърпа.

 

Почистване на дървените части

Дървените части – страничните облегалки и гърбът – се почистват с хладка вода, с добавено към нея малко количество препарат за миене на съдове. Можете да добавите и няколко капки лимонов сок, ако са останали мазни петна някъде по дървената повърхност.

Друг лесен начин за почистване е с препарат за дърво.

 

Професионално почистване на диван

Периодично, поне два пъти годишно, е добре да използвате услугите на нашата фирма за пране на мека мебел. Първо почистваме дивана от праха и замърсяванията с мощна професионална прахосмукачка. Третираме петната, ако има такива, преди да пристъпим към машинно пране.

Ние предлагаме пране на мека мебел с професионални уреди. Впръскването на разтвора за пране се извършва в дълбочина, а след това се изсмуква от машината, като се отстранява почти цялото количество разтвор. До няколко часа след прането диванът ви ще бъде напълно сух.

Ако не сте сигурни, че ще почистите добре дивана, особено ако трябва да се почистват петна, по-добре възложете почистването на нас. Ние извършваме почистването и машинното пране внимателно, с подходящи препарати и уреди.

Оставете почистването на дивана ви на специалистите от Casa Limpia – свържете се с нас! Ако в дома ви има алергични членове на семейството, малки деца и домашни любимци, предлагаме еко почистване с еко препарати.

By | 2022-04-19T17:33:24+03:00 април 19th, 2022|Categories: Пране на дивани, матраци, пердета, килими и автосалон|Коментарите са изключени за Почистване на тапицерия, облегалки и гръб на диван

About the Author: