Почистване на теракот

Почистване на теракот

Теракотените подове са много разпространени и се почистват лесно от професионалисти като част от основно почистване на домове и офиси. Между почистванията от фирми можете да се грижите за подовете с настилка от теракот, като ги почиствате с продукти налични у дома.

Почистване на теракот

Спецификата на почистване на теракотени настилки

Теракотът е материал, който е по-мек от гранитогреса. Той има голяма попивателна способност.

Трябва да внимавате да не повредите повърхността на плочките. Слоят, който я покрива, е отделен от основата. Той може да се повреди и всяка драскотина личи ясно.

Затова препоръчваме машинно подово почистване, което щади повърхността на гранитогресните плочки и същевременно почиства основно. Чрез професионално почистване с машини се извличат и дребните частици, намиращи се във фугите. Ако теракотените плочки са релефни, машините почистват много добре и релефа.

При почистване като услуга от Casa Limpia първо се използват четки, за да се отстранят натрупванията във фугите и в релефа при релефните плочки. След това се извършват още два етапа на почистване с машина и накрая се подсушава цялата настилка, също машинно. Така се извличат и замърсяванията, и водата, използвана при почистването.

След подсушаването се нанася полиращ препарат. Той гланцира повърхността и отблъсква замърсяващи частици.

За поддържане на чистотата на теракотени подове е достатъчно почистване с професионална машина веднъж годишно и периодично поддържащо почистване от домакинята.

Поддържащо почистване на теракотени подове

За поддържане на чистотата на теракотен под е достатъчно периодично прахосмукачене. Ако това е под на кухня, препоръчваме прахосмукачене всеки ден.

След това можете да измиете пода с моп и топла вода. Не са необходими препарати, ако няма силни замърсявания. Важно е след това да подсушите добре, за да не полепне прах, а в райони с варовита вода така ще предпазите повърхността и от засъхнали варовикови петънца.

почистване на под

Не използвайте агресивни препарати

Силните препарати лесно повреждат горния слой на теракотените плочки. Избягвайте употреба на такива препарати. А ако случайно разлеете оцет или друга течност, която може да разяде повърхността, избършете веднага до пълно отстраняване на разлятото петно.

Почистване между фугите

Фугите са много удобни за наслояване на замърсявания. За почистване на фуги е достатъчна паста от сода бикарбонат и вода. Нанесете от пастата във фугите, използвайки четка за зъби. Оставете да подейства няколко минути, след което измийте с топла вода и подсушете.

За силно замърсени фуги използвайте разтвор от белина и вода в съотношение 3:1. Но ако фугите не са бели, тази смес ще ги обезцвети. Нанесете от разтвора между фугите с четка за зъби. Изчакайте няколко минути, както при почистването със сода, след което измийте и подсушете.

Почистване на мухъл между теракотени плочки в банята

Ако банята ви няма външен прозорец и не се проветрява добре, може да се образува плесен. Можете да я почистите с амоняк и вода, в равни количества. Използвайте четка, за да изтъркате петната от плесен.

Периодично почистване

За периодично почистване на теракота пригответе разтвор от топла вода, в която сте разтворили половин чаша оцет. Още по-добре почиства разтвор от топла вода с малко перилен препарат. Тези домашни средства помагат за почистване на лепкави петна и зацапвания от деца и домашни любимци.

Свържете се с Casa Limpia за почистване на теракот като част от цялостно почистване на дома или отделна услуга.

By | 2019-06-12T11:12:47+03:00 юни 12th, 2019|Categories: Почистване на баня|Коментарите са изключени за Почистване на теракот

About the Author: