Почистване на фаянс и санитария

Почистване на фаянс и санитария

Почистването на фаянса и на цялото санитарно помещение е много трудна задача. Трябва да се справите със следите от варовита вода, които са толкова упорити. А честото използване на банята и тоалетната води до ежедневно замърсяване. Ако не се чистят поне веднъж седмично, тези помещения бързо натрупват замърсявания, които се отстраняват много трудно. Тогава някои домакини избират агресивни препарати. Но това не е решение. Такива препарати повреждат повърхността на фаянса и санитарните елементи.

Разгледайте пакетите за професионално почистване от Casa Limpia, с които ще спестите време и усилия, а вашият дом ще лъска от чистота.

 

Почистване на фаянс и санитария

 

Задача първа – изборът на препарати

Ако отидете в супермаркета или в специализиран магазин за препарати, ще ви бъде трудно да изберете от многото марки, които ще намерите там. Посъветвайте се с продавачите. А ние ще ви предложим и използване на домашно приготвени препарати, които са ефективни, но не са така вредни, както продуктите на съвременната химия.

Първото средство е кислородна вода, която можете да купите в аптеката. Напръскани с нея и след около половин час измити с топла вода, плочките в банята ще заблестят. Друго изпитано средство е сместа от сода бикарбонат и оцет. Първо поръсете повърхността със сода, а след няколко минути напръскайте с оцет. Изтъркайте с четка и изплакнете.

Киселинен препарат за плочки можете да приготвите от топла вода, с разтворена в нея лимонена киселина, а можете да използвате и оцет, с който да напръскате.

За тоалетната чиния също можете да си приготвите изпитана смес. Купете от магазин за руски продукти горчица на прах, смесете я с лимонена киселина и царевично нишесте, в равни количества. Изтъркайте тоалетната чиния и изплакнете.

 

Необходим ли ви е препарат за фугите между плочките

Ще ви доверим, че има много по-лесен начин за почистване на плочките и фугите, без химикали. Просто вземете обикновена свещ и натъркайте фугите с ръбчето й. Освен че ще отстраните натрупаните нечистотии, тънкият слой парафин, полепнал по фугите, ще предпази това пространство от ново замърсяване.

 

фирма за почистване на баня

 

Задача втора (много по-тежка) – самото почистване

След като изберете с какво да почистите и си осигурите необходимите материали, идва ред на самото почистване. За целта по-добре отделете почивен ден. Ако напоследък, от няколко седмици, не сте имали време за почистване на банята и тоалетната, ще е необходимо доста търкане, пръскане, измиване, повтаряне на дейностите до постигане на необходимата чистота.

 

Изобщо предвидете повече време … или …

Изобщо, за цялостно почистване домакинята трябва да отдели време да проучи как да избере по-щадящи препарати, кой от тях е подходящ за дадената част от банята или тоалетната, а след това идва най-тежката и времепоглъщаща задача – самото почистване.

Има и по-добро решение – да оставите почистването на банята и тоалетната на професионалистите от Casa Limpia. Те осигуряват и подходящи почистващи препарати, и квалифициран персонал с опит в почистването на санитарни помещения.

Нещо повече – изберете от пакетите за абонаментно почистване на Casa Limpia и ще си спестите грижи за чистотата в дома и в бъдеще. А банята и тоалетната, и не само те, ще ви посрещат чисти и приветливи след редовното почистване.

By | 2018-07-03T13:05:02+03:00 юли 3rd, 2018|Categories: Почистване на баня|Коментарите са изключени за Почистване на фаянс и санитария

About the Author: