Пране на матрак

Чистотата на дома включва чистота и на матраците и завивките. Завивките се перат лесно, но за пране на матрак трябва да се обърнете към фирма за професионално почистване и пране. А това, че е необходимо всеки матрак да се почиства периодично, е несъмнено. Вярно е, че на пазара можете да намерите подложки за предпазване на матрака от замърсяване, а и чаршафите също го предпазват до известна степен. Но средата неминуемо допринася за замърсяването на повърхностния слой на матрака, тъй като изпотяването и лющенето на кожата на тялото оставят следи и върху този повърхностен слой.

Пране на матрак

Колко често е необходимо матраците да се почистват машинно

Casa Limpia ви препоръчва да използвате услуги за пране на мека мебел и матраци във вашия дом поне веднъж в годината.

Достатъчно ли е почистването чрез изтупване или с прахосмукачка

Много хора смятат, че чрез изтупване на матраците ще ги почистят добре. Друг често използван метод е почистване с прахосмукачка.

Но въпреки че така се отстранява известно количество прах, потта не може да се отстрани. Същото важи и за акарите. Освен това и изтупването, и почистването с прахосмукачка уврежда материята на матраците.

Непочистеният матрак е благоприятна среда за акарите

почистване от акари на матрака

Акарите са причина за алергични заболявания и астма, които се отключват от ензимите в изпражненията на тези организми.

Изпотяването и отделянето на мъртви кожни клетки създават благоприятни условия за акарите, които се хранят с кожни люспи. Ако матракът не се почиства редовно, се създава риск от алергия и астма.

Пране на матраци с професионални машини

Машинното пране, което Casa Limpia извършва, включва екстракция с използване на гореща вода. Водата достига до основата на матрака, но се задържа в самия матрак за секунди. Така се извличат прах, кожни люспи, акари, както и около 95% от водата. Остават около 5% влага, която се изпарява за няколко часа. Така в срок от около 6 часа след прането матракът е напълно сух.

фирма за пране на матраци

Водата, която се използва за машинно пране на матраци, е смесена с препарати, които са подходящи за такова пране и щадят материята, а извличат всички нечистотии.

Съвети за почистване на матраци

Ако в дома има пушачи, матракът се просмуква с миризма на цигари. За да я отстраните, поръсете сода бикарбонат върху него и я оставете да действа 24 часа. След това отстранете слоя сода с прахосмукачка.

Ако детето ви е изпуснало урина и матракът е замърсен, или е повърнало върху него, можете да приложите същия начин за почистване.

Casa Limpia ви съветва да използвате услуги за машинно пране на матраци по-често от веднъж годишно при просмукване с цигарен дим или когато матраците се използват от деца и се замърсяват по-лесно.

Редовна грижа за матраците между пранетата

Сменяйте редовно чаршафите, особено през лятото.

За да отстраните праха и кожните люспи, добре е веднъж седмично да почиствате повърхността на матрака с прахосмукачка, използвайки струя с малка мощност, или да изчеткате.

За да сте сигурни, че вашите матраци са добре почистени и не са източник на алергени, свържете се с екипа на Casa Limpia за машинно изпиране от професионалисти.

By | 2018-07-30T19:54:12+00:00 юли 30th, 2018|Categories: Пране на дивани, матраци, пердета, килими и автосалон|Коментарите са изключени за Пране на матрак

About the Author: