Пране на тапицерия

Пране на тапицерия

Меката мебел ежедневно задържа прах, а почистването е трудно, ако не разполагате с машина за почистване. Освен това и тази дейност има своите тънкости.

пране на тапицерия

Добре е да почиствате мебелите с мека тапицерия с влажна кърпа, да прахосмукачите веднъж седмично. Но това не е достатъчно за основното почистване на меките мебели. По-добре е да възложите тази дейност на професионалисти в почистването и да се наслаждавате на крайния резултат. Така мебелите с мека тапицерия у дома и в офиса ще светят от чистота, а така ще подобрите и чистотата на средата.

Преди да дойдат специалистите от почистващата фирма

От хигиенна гледна точка е добре тапицериите да бъдат изпирани поне веднъж годишно като част от основното почистване на дома. Подгответе мебелите за почистване, като махнете намиращите се до тях масички, стойки за списания и други предмети от интериора. Трябва да махнете и всички възглавнички и калъфите.

Ако диванът ви е с ракла, трябва да махнете от там завивките и чаршафите.

Видове пране на мека мебел

Прането на мебелите с мека тапицерия може да бъде сухо и мокро. Всъщност и при двата вида пране тапицерията се намокря. Ето разликата между сухото и мокрото пране и защо първото се нарича „сухо“.

пране на мека мебел

Сухо пране

Когато меките ви мебели не са много замърсени, няма петна, искате просто да бъдат „изпрани“, изберете услугата сухо пране. Нарича се така, тъй като препаратът, във вид на пяна, навлажнява само повърхността и не прониква в дълбочина. Този метод е и за почистване на мебели с по-деликатна повърхност, която би се повредила от по-дълбочинното мокро пране. След като препаратът се впръсква с пулверизатор и образува пяна, тапицерията ще се навлажни леко. След това препаратът се отстранява, заедно с праха и замърсяванията. Повърхността на мебелите остава леко влажна. Трябва да изчакате няколко часа, докато изсъхне, преди да я ползвате отново.

По желание на клинта Casa Limpia работи и с препарати за еко почистване, което е подходящо, ако имате деца или страдате от алергии.

Мокро пране

При по-силно замърсяване на меката мебел повърхностното сухо пране не е достатъчно. Тогава трябва да се приложи мокро пране. При него влагата прониква в дълбочина и извлича праха, проникнал под повърхността, а най-важното е, че петната по повърхността се изпират добре. Накрая с мощните машини за пране се извлича почти всичката влага, дори проникналата в дълбочина.

И при този вид пране трябва да изчакате няколко часа, преди да можете да ползвате изпраните мебели.

пране на диван

Принципът на действие на машините за професионално пране на мебели

Машините, използвани за пране на меките мебели у дома или в офиса, работят чрез екстракция, или извличане, на праха и замърсяванията, включително в дълбочина. В комбинация с препаратите, които щадят материите на мебелите, машинното пране лесно и бързо отстранява петната и прахови частици. Впръскването на вода и препарат под налягане отстранява и микробите, които неизбежно се намират в средата.

Професионалните машини за пране са с два контейнера – един за чиста вода, която се използва за изпирането, и друг за мръсната вода, която се отделя след изпирането.

Пране на мека мебел от Casa Limpia

Casa Limpia е вашето решение както за сухо, така и за мокро пране на меките ви мебели. Обърнете се към нас и ще ви предложим както еднократно, така и абонаментно пране на мебелите ви, заедно с други почистващи услуги. Ние осигуряваме чистотата във вашия дом.

By | 2018-06-27T11:24:23+03:00 юни 27th, 2018|Categories: Пране на дивани, матраци, пердета, килими и автосалон|Коментарите са изключени за Пране на тапицерия

About the Author: