Предимства на еко почистването

Предимства на еко почистването

Химията е трайно навлязла в ежедневието. Но все повече хора се замислят за това, дали си струва да разчитат на нея за постигане на чистота в дома.

Предимства на еко почистването

Все по-често хората се интересуват от алтернативи на агресивните продукти и се връщат към вече позабравени, но ефикасни методи за почистване с естествени продукти. Присъединете се към групата на еко привържениците, част от които са почистващите фирми с модерно мислене като Casa Limpia.

Все още химията е преобладаваща при препаратите за почистване

При влизане във всеки магазин ще видите множество почистващи средства за различни повърхности. Те са продукти на съвременната химия и се предпочитат поради агресивното им въздействие, тъй като лесно разяждат и отстраняват замърсяванията.

Принцип на еко почистването

При това почистване се избягват всякакви вредни за здравето и околната среда препарати, както и методи, при които се получават вредни за здравето и околната среда съединения.

Еко почистването – съвременен избор

Стремежът към здравословен живот кара вече много хора и цели семейства да се преориентират към еко почистване. Това означава използване на препарати, които не съдържат множество вредни химикали и няма да създадат нездравословна среда. Все по-често при междинните чистения между заявките за основно почистване от професионална фирма домакините разчитат на средства от наличните в шкафовете продукти – сода, оцет, сол, за почистване на повърхностите. Не само в семействата, в които има хора с алергични реакции, но и в домакинства с малки деца и с домашни любимци стремежът към почистване с еко продукти е все по-голям.

Предимства на еко почистващите методи

Вече споменахме някои от предимствата на този вид почистване по-горе. Ще систематизираме всички предимства по-долу:

  • еко продуктите за почистване не съдържат вредни съставки, като хлор и фосфати
  • те не предизвикват алергии
  • след почистване средата не е наситена с химикали
  • почистването с еко средства е по-евтино.

Най-популярните почистващи средства от еко тип

  • Сода бикарбонат

На първо място ще разгледаме содата бикарбонат. Много домакини почистват мивките и тенджерите с този продукт. Смесена с вода до получаване на паста, тя е отличен продукт за постигане на чистота. С нея светват сребърните прибори, а когато изсипем сода в канала, а след това оцет и покрием отвора, започва мощно отпушване и разяждане на натрупаните налепи.

  • Оцет

Оцетът е киселина, която се справя с неприятните миризми и разяжда замърсяванията по повърхностите, без да разяжда и самите повърхности, тъй като не е силно действащ. С оцет можете да отстраните наслояването от варовик по батериите на мивката и банята, да почистите до блясък прозорците и огледалата. Сместа от сода бикарбонат и оцет е още по-ефикасно почистващо средство, поради реакцията, която протича между двата продукта.

  • Сапунени ядки

Този продукт се внася, но използването му е много икономично. Използвайте сапунени ядки в торбичка в пералнята за изпиране. Една доза от около 10 половинки ядки може да се използва до 4 пъти. От сапунени ядки можете да си приготвите и препарат за ръчно пране и миене на съдове.

Използвайте обикновени продукти за почистване и пране. А за основното чистене на дома се абонирайте към Casa Limpia.

Свържете се с нас – ще предложим най-добрите почистващи услуги с еко продукти.

By | 2020-09-25T07:30:33+03:00 септември 25th, 2020|Categories: Препоръки за почистване|Коментарите са изключени за Предимства на еко почистването

About the Author: