Съвети за професионално почистване на дома

Съвети за професионално почистване на дома

Възможно е да почистите дома бързо!

Вече е практика да се обръщаме към фирми за почистване, особено когато дойде време за пролетното, основно почистване. А в забързания темп на ежедневието вмъкваме чистене на подовете, бърсане на прах. Пестенето на време се отразява и на чистотата в дома. Отлагаме почистването на прозорците и щорите, прането на килимите. И все пак има начин да организираме бързо и успешно основните почистващи дейности.

съвети за професионално почистване на дома

В момента бюджетът на семейството не позволява да се обърнете към фирма за почистване на домове? Или искате да поддържате необходимата чистота с отделяне на по-малко време? Тук ще ви предложим план за организиране на почистващите дейности за цялостното почистване на дома между основните почиствания.

Планирането е много важно

Не разкъсвайте почистването на части. Ако днес отделите време само за почистване на прозорци, а утре само за балкона, така ще удължите времето, през което повечето части от дома ще бъдат непочистени. Отделете един почивен ден за целия дом. Разбира се, ако домът е голям или ако не всички от семейството се включат, няма да успеете. Съставете план, който можете да изпълните за деня.

почистване на прозорци

Освободете пространство за почистването

В коридора обикновено се натрупват неща, които планираме да изхвърлим, но все бързаме и те остават в ъгъла, до стената, чакайки реда си. В кухнята има опаковки, които също трябва да се изхвърлят. И в други стаи положението може да е същото. Първо отстранете излишните неща – изхвърлете, приберете в шкаф или килер. Така ще улесните почистването.

Осигурете си удобно облекло и предпазни ръкавици и очила

За да ви е удобно и приятно да чистите, трябва да се чувствате удобно. Стар анцуг, панталон и блуза, удобни пантофи – ето подходящите дрехи. Нека те се използват само за почистване.

Ако ще използвате силни препарати, ръкавиците и очилата са много важни. С тях ще се предпазите от ранички или от попадане на пръски от препарат в очите.

почистване на дома

Готови ли са кофата и стирката, кърпите за бърсане и попиване?

За подово почистване, след прахосмучене, е важно да минете със стирка. Така ще оберете и последните останали частици прах.

След миенето на пода например в банята и на балкона трябва да попиете влагата с кърпи. Пригответе най-добре микрофибърни кърпи.

В магазините ще намерите различни микрофибърни кърпи за почистване на фаянс, стъкло и други повърхности. С тях ще избегнете използването на препарати, което е важно за привържениците на еко почистване.

Препаратите – за или против?

Отговорът зависи от вашите предпочитания. Напоследък все повече домакини избягват готовите препарати, разчитайки на изпитани средства като сода бикарбонат, оцет, гореща вода. Вече се препоръчва и бебешко олио, за да блеснат батериите в банята и в кухнята, а за почистване на метална мивка е ефикасно натъркването с брашно, след като сте подсушили мивката. Както вече споменахме, и микрофибърните кърпи ще ви помогнат за почистване без препарати. Потърсете информация онлайн за почистване на различни повърхности.

А на тези, които държат на специалните препарати за всеки вид повърхност, препоръчваме преди почистването да осигурят всичкo необходимo – за фаянс, мрамор, PVC и т.н.

И така, след като сте осъществили плана, очертан до тук, сте готови да започнете да чистите. Гарантираме ви, че ще ви отнеме малко време. Приятно чистене! А за основното почистване се обадете на Casa Limpia.

 

 

 

By | 2019-02-11T13:12:31+02:00 февруари 4th, 2019|Categories: Професионално почистване|Коментарите са изключени за Съвети за професионално почистване на дома

About the Author: