Съвети за почистване на дома – премахване на миризми и косми от домашни любимци

Съвети за почистване на дома – премахване на миризми и косми от домашни любимци

Често срещате на улицата, около блока, в парка хора с четириноги любимци, признати за най-верните приятели -кучета. Може би вие самите сте собственици на куче. Кучетата носят много радост и са дълбоко признателни за всички грижи, особено за вкусната храна.

почистване на миризми от домашни любимци

Храната в консерви, паучи, или приготвена специално домашна супа или печено месо от менюто на стопаните са не само изкушаващо вкусни. Те зацапват не само купичката, но и плочките на пода.

Освен че трябва да се отстраняват остатъците от храната, трябва да се почистват и космите, които четириногите членове на домакинството ви оставят по мебелите, по пода …

Ако имате малко кученце, което тепърва трябва да се приучва на основните навици за хранене и ходене по нужда, също имате доста работа, свързана с чистене. Ако кучето ви е вече на възраст, това е още една ситуация, в която ще имате работа с доста чистене – на урина, повръщано.

почистване от домашни любимци

Ние ви съветваме да се обърнете към фирма за почистване на домове, ако замърсяванията се трупат, а вие нямате достатъчно време за основно почистване. Но препоръчваме редовно да се грижите за почистването след кучето, за да поддържате необходимата за всички обитатели хигиена. Вашите домашни любимци, верните кучета, заслужават това.

Ето нашите съвети за почистване на дома:

1.Почиствайте екологично

Това означава, че не е препоръчително да използвате готови препарати, които съдържат силни химикали. Кучетата са чувствителни и можете да създадете риск за здравето им, тъй като обикалят, душат, понякога близват, и докато сте на работа, могат да се натровят с остатъци от препарата за почистване. Познатото екологично почистване с продукти, които имате у дома, като хлебна сода и оцет, няма да навреди на любимците ви, а почистването ще бъде ефикасно.

2.Вашият най-добър помощник в чистенето след кучета – оцетът

Петната от урина са сред най-честите проблеми при почистването. Друг чест проблем са остатъците от повръщано, особено по килимите. От помощ ще ви бъде оцетът. Той е киселинен продукт и с него ще почистите такива петна, а миризмата му ще отстрани миризмата от урината и повръщането. Преди това трябва да отстраните възможно най-много от урината или частиците от повръщането. След това смесете равни части вода и оцет. Водата трябва да е хладка, дори топла. Разтъркайте върху петното с кърпа, потопена в сместа. След това можете да повторите разтъркването. На края подсушете със суха кърпа.

3. Оцет и хлебна сода при силни замърсявания

Комбинацията от оцет и хлебна сода е добре позната на домакините. При силни замърсявания след почистване на частици и попиване на урина поръсете с хлебна сода, която да подейства около 15 минути до половин час. След това третирайте петното с оцет по гореописания начин.

4. Етеричното масло от портокал за премахване на миризми

Скъпите специализирани препарати за премахване на миризми от тапицерии и настилки разчитат на теричното масло от портокал, който е тяхната основна съставка. Вие сами може да си приготвите разтвор като смесите масло от портокал с вода и го поставите в спрей, с който може да напръскате засегнатите повърхности.

5. Как да почистите добре от косми

Космите се почистват с прахосмукачка. Поставете приставката за мебели и почистете с нея, особено меката мебел. Но някои породи кучета са с по-къс косъм и такива косми е трудно да се извлека от килима и другите места, благоприятни за попадането им. Най-добре е да се обърнете към фирми за пране на килими и пране на мека мебел.

By | 2018-10-22T13:59:57+03:00 октомври 22nd, 2018|Categories: Почистване на домове, Фирма за почистване София|Коментарите са изключени за Съвети за почистване на дома – премахване на миризми и косми от домашни любимци

About the Author: