Съвети за почистване в дома на ПВЦ дограма от лепенки

Съвети за почистване в дома на ПВЦ дограма от лепенки

Новата PVC дограма радва окото. Забърсваме стъклата и с това грижите за нея приключват. Засега. Майсторът е казал до 3 месеца след това да се махнат лепенките, но това често се забравя. Сещаме се когато дойде време на следващото почистване на прозорци, например след дългата зима.

Ако имате прозорци с южно изложение и лепенките са били доста дълго изложени на слънце, там ще бъде по-трудно да се махнат. Но с малко търпение и с обикновени средства, които имате в дома, ще ги махнете напълно.

Опасенията, че лепенките няма да могат да се махнат напълно, не са оправдани. Casa Limpia ще ви препоръча няколко начина, с които да ги махнете, без да повредите повърхността на профилите.

почистване на ПВЦ дограма от лепенки

Какво трябва да си приготвите

Първо трябва да си набавите инструмент, с който да очертаете границите на леко лепенките, след като нанесете върху тях разтвор или средство като масло. По-нататък ще се спрем на това, какви разтвори и домашни средства да използвате. Шпатула за премахване на винетки също е подходяща за целта.

Важно е ножчето или шпатулата да са фини, за да не повредят повърхността на профилите.

С макетното ножче или шпатулата се очертава участъкът, който ще се изчисти.

За самото премахване използвайте пинсета. С нея леко издърпайте намокрената или намазнена лепенка. Можете да използвате и ножче за почистване на керамични плотове, с което да изстържете лепенките.

Ако сте избрали да намазните лепенките, пригответе си олио, зехтин, крем или друга мазнина, както и малко памук за нанасянето й.

С какво да навлажните или намаслите лепенките

Най-лесно е да налеете малко хладка вода в пулверизатор. Другият вариант е намазняване – с олио, зехтин, кокосово масло, мазен крем за лице.

След навлажняване или намасляване лепенките се отделят по-лесно.

Потърсете в магазините препарати за премахване на лепило

В специализираните магазини можете да намерите препарати, предназначени за премахване на лепило от стикери, лепенки и други. С тях ще бъде по-лесно да отстраните лепенките и няма да рискувате да повредите самите профили.

Как да почистите лепенките след напръскване с хладка вода

Важно е да напръскате обилно лепенките. След около 10 минути можете да започнете да издърпвате лепенките с пинсетата. Важно е да не бързате, тъй като мокрите лепенки се късат и почистването ще ви отнеме доста време.

За да ускорите отделянето, може да използвате сешоар и да го пуснете на топъл въздух за кратко, движейки го над лепенките. Това ускорява лесното им отлепване. След това издърпайте лепенката малко по малко с пинсета.

След като сте махнали лепенките, почистете профилите

След като всички лепенки са махнати, трябва да забършете профилите с влажна кърпа, за да почистите всички следи от лепило и мазнина.

Не използвайте агресивни препарати, за да махнете лепенките

Ако ви препоръчат агресивно средство, с което лесно да махнете лепенките, по-добре не опитвайте. След това може да се наложи да смените цялата дограма.

Ако смятате, че няма да можете да се справите, или сте затрупани с работа, оставете тази задача на специалистите от Casa Limpia. Така ще си спестите усилия, а резултатът ще е отличен.

Свержете се с нас и ще включим почистването на дограмата от лепенки в почистване след ремонт, ако се нуждаете от цялостно почистване на дома.

 

 

By | 2020-05-12T11:14:45+03:00 май 12th, 2020|Categories: Съвети за почистване|Коментарите са изключени за Съвети за почистване в дома на ПВЦ дограма от лепенки

About the Author: