Фирма за почистване на дивани в София

Фирма за почистване на дивани в София

Почистване на диваните означава ежедневно отстраняване с четка на замърсявания, ако диванът е в кухнята или трапезарията. В дневната, детската и други стаи можете да почиствате с четка, най-добре навлажнена, веднъж седмично, за да отстранявате праха. Но за пълно възстановяване на чистотата се доверете на Casa Limpia – фирма за почистване в София.

 

Фирма за почистване на дивани в София

 

Професионално пране на дивани с текстилна тапицерия

Не само диваните, но и фотьойлите в дома ви в София се замърсяват неизбежно, ден след ден, от пращния въздух, а и от ползването, разсипването и разливането върху тапицерията ит текстил. Обичайното пране, с много вода и препарат, е немислимо, ако искате да го извършите на ръка. Но ако поръчате машинно пране на мека мебел, ще се радвате на чисти дивани и фотьойли, които ще изсъхнат до часове след изпирането от нашите специалисти.

Прането с вода и препарат, извършвано машинно, дава възможност не само за проникване в дълбочина за основно почистване. След това почти целият разтвор се извлича от машината и диванът или фотьойлът изсъхва напълно до няколко часа.

Спестете си усилия за търкане, навлажняване, подсушаване с кърпи, които отнемат много време, когато се извършват ръчно. Оставете почистването на диваните на специалистите.

Почистване на диваните според материала на тапицерията

Професионалното почистване на дивани в София започва с подготовка според вида на материала на тапицерията. Прането е подходящо при текстилна тапицерия.

За да може диванът да се почисти правилно, нашите специалисти следват инструкциите на производителя. Маркировката на етикета от долната страна на дивана показва как може да се чисти тапицерията.

Ето обичайните маркировки и какво означават те:

  • Маркировка „О“ означава, че тапицерията може да се пере само със студена вода.
  • При маркировка „W” или „WS” тапицерията може да се почиства с разтвор от вода и сапун, както и с други препарати на водна основа.
  • Маркировка „S” означава необходимост от химическо чистене. Такава тапицерия не може да се чисти с препарат на водна основа.
  • Ако на етикета на дивана има маркировка „X”, чистенето трябва да е само вакуумно и химическо. В такива случаи непременно поръчайте почистване от нашите специалисти.

Преди да поръчате почистване на дивана

Препоръчваме ви преди нашите специалисти да започнат професионално изпиране на дивана  ви в дома ви в София, да почистите добре с прахосмукачка всички замърсявания – трохи, прах и други. Ако имате домашни любимци, изчеткайте тапицерията от космите им. След това ние ще извършим машинно пране или друг вид почистване, според вида на тапицерията. Особено важно е да се премахнат всички трохи, косми и дребни боклучета, защото ако трябва дамаската да се изпере машинно, някои от тези дребни частици могат да проникнат навътре в нея по време на изпирането.

Почистване на кожена тапицерията

За почистване на кожена тапицерия използваме специални препарати. След като бъде почистена, тапицерията трябва да се намаже със защитен крем, за да може да е устойчива на замърсявания. Ние разполагаме с всички необходими препарати и кремове, с които да вирнем чистотата и блясъка на вашата кожена тапицерия.

Поръчайте почистване на дивани и на цялата мека мебел в дома ви в София от специалистите от Casa Limpia. Ние ще ви спестим време за набавяне на препарати и за почистване, а почистването в съответствие с тапицерията ще възстанови нейната чистота и блясък. Бъдете предвидливи, доверете ни се и за абонаментно почистване.

By | 2021-07-05T17:04:57+03:00 юли 5th, 2021|Categories: Фирма за почистване София|Коментарите са изключени за Фирма за почистване на дивани в София

About the Author: