Дезинфекция

Дезинфекция 2023-09-19T08:03:18+03:00

Дезинфекция на офиси и домове против коронавирус

Дезинфекцията е важна част от грижата за здравето и комфорта на хората както в домашни условия, така и в професионалната среда на бизнес сградите. В домовете, тя осигурява здравословна среда за живеене, където се намалява риска от разпространение на болести и алергии. В бизнес сградите, добре поддържаната чистота и хигиена създават доволни клиенти, подобряват работната среда и намаляват болничните дни на служителите.

С разпространението на бактерии и вируси, както и на алергени в околната среда, дезинфекцията става още по-важна. Отново и отново, изследванията показват, че поддържането на чистота и дезинфекция на повърхности и предмети може да помогне за предотвратяване на заболявания и нарушаване на веригите на инфекция.

Оставете дезинфекцията на дома и офиса ви на Casa Limpia – за да сте спокойни, че се живеете в здравословна среда. Ще ви спестим грижите за търсене на дезинфектанти, за набавяне на предпазни средства, с които да извършвате дезинфекцията.

Нашите специалисти са преминали специален инструктаж и извършват дезинфекцията според всички правила и изисквания.

За цени и оферти – свържете се с нашия екип, за да получите конкретна информация.

 

Дезинфекция на офиси и домове

 

Препаратите за дезинфекция

Препаратите, които използваме за дезинфекция, са със съставки, които не вредят на хората и домашните животни. Те не съдържат хлор и спирт. Разреждането им става само с вода.

Нанасяне на дезинфектантите

При нанасянето на дезинфектантите върху повърхностите нашите специалисти използват предпазни маски и ръкавици. За правилна дезинфекция по време на самото нанасяне се извършва непрекъснато проветряване. След това помещението се проветрява допълнително.

Какви повърхности се дезинфекцират

С дезинфектантите, които използваме, се постига почистване и премахване на вируси и микроби от всякакви повърхности, върху които се приготвя и съхранява храна: маси, плотове, хладилници, микровълнови печки.

Дезинфекцираме повърхности от стомана, емайл, ПДЧ, МДФ, естествен камък, стъкло, пластмаса, лакирано дърво, импрегнирано дърво.

Извършваме дезинфекция в банята и тоалетната, на санитарията и фаянса.

Обръщаме специално внимание на дезинфекцията на кошовете за боклук.

Дезинфекция с пара

Паровото почистване представлява модерен и интелигентен избор за всички, които търсят начин за постигане на чистота и хигиена в домовете и бизнес сградите с минимален вреден ефект за здравето и околната среда. То е основно средство за дезинфекция при нормални условия и е решение за всички, които искат да използват услугите на фирма за почистване, но не искат използване на препарати поради алергия на членове на семейството.

Casa Limpia извършва дезинфекция с пара, използвайки професионално оборудване с мощна струя пара. Температурата на парата достига 160 градуса, достатъчна е за дезинфекция против всякакви микроби и вируси.

За дезинфекция на дома ви без препарати изберете почистване на повърхностите с пара от нашите специалисти.

Дезинфекция с пара

Какви основни мерки за дезинфекциране можете да използвате

Медиите непрекъснато ни напомнят, че елементарната дезинфекция със спирт е много важна, за да се предпазите от зараза с коронавирус. Ето кратък списък на мерките, които трябва да спазвате, за да осигурявате ежедневна дезинфекция:

  • Много важно е да дезинфекцирате със спирт всички повърхности, които се пипат често – като дръжки на врати и ключове за осветление. Спиртът трябва да е с концентрация минимум 60%.
  • Не забравяйте да оставяте връхните дрехи в коридора или антрето. Връхните дрехи трябва да се проветряват след всяко излизане.
  • Не влизайте в дома с обувки, те събират достатъчно замърсявания.
  • Измивайте ръцете си достатъчно често, непременно със сапун. По възможност използвайте антибактериален сапун.
  • Домашен дезинфектант можете да купите от различни магазини или да си приготвите от белина и вода: съотношението трябва да бъде 1:9. Но не забравяйте, че средствата съдържащи белина могат да повредят по-деликатните повърхности. И по време на дезинфекцията, и след нея проветрявайте.
  • Непременно изхвърляйте маските и ръкавиците за еднократна употреба след използване. Те са потенциални източници на зараза.

Дезинфекцията е основното средство за предпазване от коронавирус. Спазвайте ежедневните мерки за дезинфекция и разчитайте на професионални дезинфекциращи услуги от Casa Limpia.

За цени и оферти – свържете се с нашия екип, за да получите конкретна информация.