Парово почистване

Парово почистване 2020-04-28T12:50:01+03:00

За разлика от химичните препарати водната пара съществува от незапомнени времена. Днес тя се използва за почистване с професионални уреди. Това е екологичен начин на почистване, тъй като не се използват химикали, а се съчетават силата на парната струя и високата температура. А липсата на химикали при почистването означава, че не се замърсява почистваният дом и на околната среда.

почистване с пара

Още едно предимство е икономичното изразходване на водата при този вид почистване – от един литър вода се получават около 1700 литра пара, с  които може да се почисти дори голям дом.

Какви са предимствата на паровото почистване

Както показва названието на този вид почистване, при него се използва пара. Тъй като парата е с температура 145 градуса, освен почистването се постига и дезинфекциране.

Ако в дома ви има хора, които страдат от алергия или имат дихателни проблеми, това е почистването, което е подходящо за вас. С използването на парата се избягва използването на препарати, а освен това високата температура ще отстрани всички микроби и бактерии: тя задържа праха и не дава възможност на алергените да се разпространяват.

Използването на пара при почистването е подходящо и за домове, в които живеят малки деца.

Ако в кухнята имате керамични плотове, почистването със струя пара е по-добрият начин от използване на препарати; парата не е абразивна и няма да подложи повърхността на плотовете на механично обработване.

Кои части на дома могат да се почистят с използване на пара

Чрез използване на оборудване с пара могат да се почистват санитарни помещения, подове, кухненски плотове, дограма, както и уреди. Този вид почистване е подходящ за повърхности, които са топлоустойчиви, за да издържат на високата температура на парата.

Обърнете се към Casa Limpia за почистване на:

  • подови настилки – теракот, ламинат, мозайка, гранит, ламинат
  • вашата баня и тоалетна – стените, пода, мивката, тоалетната чиния, ваната, душ кабината, писоара, бидето, смесителните батерии
  • кухнята ви – пода, стените, плотовете
  • балкона или верандата на дома ви

Как се постига пълното почистване с пара

Преди самото почистване е добре повърхността да се почисти с прахосмукачка, особено ако това е под. В банята се препоръчва отстраняване на замърсявания с варовик и сапун. Те могат да се почистят с микрофибърна кърпа.

Паровото почистване се постига с професионално оборудване. Накрайникът на оборудването се придвижва напред и назад, а когато се почиства под с настилка от плочки или друга повърхност с разделителни линии, накрайникът се движи не само перпендикулярно, но и по диагонал към тези линии.

По време на почистването накрайникът не трябва да се задържа твърде дълго върху един и същ участък от почистваната повърхност.

За почистване на смесителни батерии, върху които има варовиково или сапунено отлагане, въздействието на струята пара може да се комбинира с почистване с четка или микрофибърна кърпа. При почистването с четката или кърпата подаването на пара трябва да е непрекъснато.

Особености на почистването с пара на прозорци и огледала

Ако почистването е през студения сезон, стъклото или огледалото се загрява предварително с парова струя, от разстояние около 5 см.

Почистването на стъклата и огледалата се извършва, като накрайникът се движи отгоре надолу.