Почистване на дограма и стъкла

Почистване на дограма и стъкла 2017-12-18T14:10:27+02:00

Почистването на дограма и огледала е услуга, включена в два от пакетите на Casa Limpia, които ви предлагат цялостно почистване на дома или офиса – Limpia Про и Limpia Стандарт.

Почистването на дограмата, главно прозорците, или на витрините на офиса или магазина, трябва да се извършва периодично и професионално, за да поддържате в чист и свеж вид целия дом или офис, или магазин.

Почистване на дограма

Важно е прозорците ви да са почистени добре и отвътре, и отвън

Почистването отвътре е лесно, но отвън е трудно, ако не сте на първия етаж. А дори да почистите стъклата на прозорците отвътре, ако останат натрупаният прах и петна от капки дъжд, впечатлението ще бъде за непочистени прозорци.

Професионалното почистване включва всички елементи на дограмата

Не само стъклата на дограмата, но и рамките, ъглите, уплътненията се нуждаят от почистване. Необходимо е то да се извърши ръчно, внимателно и с необходимите препарати. Спестете си търсенето на информация за почистването на отделните прозоречни части, обърнете се към професионална фирма за почистване.

Витрините са много уязвими и лесно се замърсяват

Витрините са изложени не само на въздействието на дъжда и праха. Много често по тях остават отпечатъци при пипане. А мръсната витрина не е предимство за офиса или магазина.

Освен липсата на чистота другото, по-сериозно неудобство е лошата възможност за клиентите да виждат изложените във витрината стоки или рекламни материали. На свой ред това може да ви причини загуба на клиенти.

И обратното, ако витрината блести от чистота, стоките или рекламните материали се виждат прекрасно, това ще накара дори случайно преминаващите да се спрат и да се загледат. А така се привличат повече клиенти.

Огледалата могат да ви служат добре само когато са чисти

В ежедневието рядко остава време да се погрижим за огледалата. А те са важна и полезна част от живота ни, особено огледалата в банята. Изложени на прах от въздуха в коридора и ежедневно подложени на въздействието на влага и пара в банята, те се нуждаят от периодично професионално почистване.

Поддържане на чистотата на дограмата между основните почиствания

PVC дограмата е най-разпространена, затова ще ви препоръчаме как да поддържате тази дограма в чист и привлекателен вид между професионалните почиствания.

  • За почистване на рамките са необходими специални препарати. Ще ги намерите в магазините за препарати и в супермаркетите. Важно е да не използвате абразивен препарат, защото ще повредите повърхността.
  • Вместо препарати можете да използвате бял оцет. Смесете го с топла вода в съотношение 1:4. Преди да напръскате рамките с течността, използвайки бутилка със спрей, избършете ги от праха. След напръскването оставете повърхностите на рамките да изсъхнат за няколко минути. Избършете с влажна кърпа. Може да използвате и мокри кърпички.

Поддържане на огледалата между основните почиствания

За да не се стигне до повреждане на огледалата между основните почиствания от професионалисти, трябва ежеседмично да полагате грижи за тях. Профилактичното почистване не отнема много време, а ще поддържа чистотата и качеството на огледалата ви.

Както при дограмата, и тук не е добре да използвате силни препарати, защото ще повредите огледалната повърхност. Направете си почистващ препарат от шампоан или паста за зъби, разредени с вода. След почистване със сместа избършете с микрофибърна кърпа, а накрая подсушете с памучна кърпа.