Пране на мека мебел

Пране на мека мебел 2023-09-26T11:18:54+03:00

Тапицерията на меката мебел се замърсява лесно. За да я поддържате в привлекателен, чист вид, изберете машинно пране.

Свържете се с Casa Limpia за машинно изпиране на текстилни тапицерии, както на мека мебел, така и на отделни столове. Цената се определя от броя на седящите места.

За периодично сезонно почистване, или след мероприятия с много гости, като рождени дни и годишнини, изберете пакет Limpia Pro, ако искате почистването да включва и пране на мека мебел.

Пране на мека мебел

Предимствата на прането на меката мебел на място

На първо място, услугата пране на мека мебел се търси от домакини и семейства заради удобството – извършва се на място.

При прането не се вдига прах, което е важно предимство за хора, страдащи от алергии, и за семействата с малки деца.

Чрез машинното пране се изчистват дори силно замърсени тапицерии.

Обезпрашаване на меката мебел преди прането

За осигуряване на по-пълно почистване преди започване на самото пране тапицерията на мебелите се чисти от праха с обикновена прахосмукачка.

Машинното пране на мека мебел е комбинирано с подсушаване на тапицерията

Прането на меката мебел се извършва с екстракторна машина. Тя изпира, а след това подсушава тапицерията. Така вашите мебели ще са сухи и ще можете да ги използвате още на същия ден.

Какво представлява екстракторната машина

Това е прахосмукачка, която се използва за пране. Тя има контейнер за чиста вода и контейнер за мръсна вода. В контейнера с чиста вода се добавя препаратът, с който ще се пере тапицерията. По време на самото пране може да се следи как напредва почистването, тъй като през фунията се вижда каква пяна влиза в нея. Когато се наблюдава мръсна пяна, това означава, че замърсяването е отстранено.

Екстракторът обработва тапицерията с препарата, а след това изсмуква водата от изпирането и я изплаква чрез извличане. Изплакването е неколкократно, за да се постигне пълно почистване.

Подсушаване на изпраната тапицерия

Подсушаването се извършва с вакуум машина. Така останалата влага се извлича напълно.

Какво количество вода се използва и каква част от тази вода се извлича от дамаската

Думата „пране“ се свързва с голямо количество вода, но при машинното пране на мебели се използва малко количество, много по-малко, отколкото при обикновено машинно пране.

След като прането приключи, около 95% от използваната вода е вече извлечена от дамаската. С подсушаването се отстранява и останалото минимално количество.

Ароматизиране на дамаската

Последният етап от услугата е ароматизирането на дамаската. Така домът ви ще ухае на чисто и свежо.

С машинно пране могат да се почистват различни дамаски

Различните мебели са с различен вид дамаска.Можете да използвате услугата на Casa Limpia ако дамаската ви е от:

  • памук
  • акрил
  • полиестер
  • микрофибър
  • винил
  • кожа

и някои други материи.

Почистване с прахосмукачка Kirby – предимства и резултати

Използването на професионална прахосмукачка Kirby е ключово предимство на услугите на Casa Limpia за почистване на мека мебел. Тази високоефективна машина предоставя следните предимства:

  • Дълбоко почистване – Професионалната прахосмукачка Kirby прониква дълбоко в текстилните влакна, отстранявайки прах, мръсотия и замърсявания от най-дълбоките слоеве на мебелта ви.
  • Защита на текстила – Kirby е изключително нежна към текстилите, което предотвратява повреди и избледняване на цветовете по време на почистване.
  • Безопасност – Продуктите, които използваме за почистване с прахосмукачка Kirby, са безопасни и не представляват опасност за здравето на вашия дом.

Свържете се с нас, за да обсъдим предварително как ще извършим почистването, тъй като продължителността и последователността на дейностите се различават донякъде при различните материи.