Цялостна грижа за прозорците с PVC дограма

Цялостна грижа за прозорците с PVC дограма

Никое основно почистване не минава без чистене на прозорците. Чистите стъкла с блясъка си подчертават общата чистота и свежест на дома. Но освен стъклата трябва да се грижим и за рамките, уплътнителите и механизмите, за да могат прозорците да ни служат дълго и безпроблемно.

 

почистване на пвц дограма

 

Колко често и с какъв препарат трябва да почистваме стъклата

Това зависи от района, в който живеем, дали въздухът е мръсен. След дъжд остават капки, които придават замърсен вид на стъклата.

За почистването на стъклата е важно да се подбере подходящ препарат. Трябва да проверяваме състава на препарата, върху който сме се спрели. В него не трябва да има абразивни частици, за да не надраскат стъклата. Освен това в надраскванията лесно ще се задържа прах.

Особено важно е да се подбере подходящ препарат, ако стъклата са с някакво защитно покритие, например УВ защита. За някои покрития не е подходящ препарат за стъкла, съдържащ спирт, нишадър и други агресивни съставки.

Почистването на профилите

За профилите също трябва да се грижим често, като ги почистваме от праха и замърсяванията.

За почистването им са подходящи меки четки и неагресивни препарати. Най-добре е да намерим специални препарати за почистване на PVC. Неподходящи са препарати, включващи хлор, ацетон или киселина.

Почистването на дренажните отвори

В долната част на прозорците има специални дренажни отвори. Те са предназначени за отвеждане на влагата от конденза навън и така стъклата не се запотяват. За да може влагата да се отвежда безпрепятствено, тези отвори трябва да се поддържат без замърсявания и да се почистват поне два пъти годишно.

За почистването им е подходящ разтвор от сапун и вода, като преди това може да се почисти с прахосмукачка, за да се махне част от праха и наслояванията на замърсявания.

 

Почистването на дренажните отвори

 

Почистването на уплътнителите

Уплътнителите гарантират херметичността на стъклопакета. За да не се износват бързо, трябва поне веднъж годишно да се смазват с подходящ материал – вазелин, глицерин или силикон.

Почистване на гумените елементи в страничните части на рамките

Тези елементи помагат за херметичното затваряне на прозорците. Периодичното им смазване – веднъж годишно – с подходящ препарат за гумени материали, най-добре преди да настъпят зимните студове, е много важно. Така ще избегнете и течения от прозорците.

Грижа за механизма

И за механизма трябва да се грижим редовно, не само при основното почистване. Смазването му с машинно масло 2-3 пъти годишно ще го поддържа в добро състояние, ще предотрати ръждясването и преждевременното износване.

 

Грижа за механизма на пвц дограма

 

Когато при следващото чистене на дома предприемете почистване на прозорци, погрижете се за всичките им елементи. Смазвайте тези, които се нуждаят от по-чести грижи, на по-кратки периоди. А за блясъка на стъклата ви, като част от цялостната грижа за чистотата, можете да разчитате на специалистите от Casa Limpia, ако се свържете с нас.

Както при основните почиствания, така и при почистване след ремонт, нашите услуги включват и почистването на стъклата и рамките на прозорците. Ако имате изисквания за почистване на уплътнения, механизми и други части, ще ги изпълним с точност, за максимално качество на грижите за чистотата на вашия дом. Така ще си спестите и време за търсене на препарати, уреди, материали, и най-вече за самото почистване. Разчитайте на нас!

By | 2022-01-24T11:52:50+02:00 януари 24th, 2022|Categories: Съвети за почистване|Коментарите са изключени за Цялостна грижа за прозорците с PVC дограма

About the Author: