Чиста тоалетна – без неприятна миризма и с искрящо бяла тоалетна чиния

Чиста тоалетна – без неприятна миризма и с искрящо бяла тоалетна чиния

Почистването на тоалетната е една от най-трудните задачи в дома. Затова при ползване на услугите на Casa Limpia – фирма за почистване в София включете и почистване на фаянс и санитария. Междувременно редовните грижи за чистотата на помещението и за самата тоалетна чиния ще ви спестят неприятна миризма и гледка на замърсения фаянс. Редовното почистване със специалната четка е много важно. Освен това трябва да имате предвид, че варовитата вода се отлага и замърсява не само плочките и мивките, но и тоалетната чиния. Не на последно място, грижете се за отстраняването на неприятна миризма в тоалетната.

 

почистване на тоалетната чиния

 

Паста от сода за почистване на тоалетната чиния

Содата бикарбонат е продукт, който се намира във всяко домакинство. Тя е универсален почистващ продукт. Смесете сода с вода за получаване на гъста паста. Вечерта покрийте с тази паста вътрешността на тоалетната чиния. Оставете да действа цяла нощ и сутринта изплакнете обилно с вода.

 

Упорити петна по фаянса? Отстранете ги с пемза

Ако по бялата повърхност са се образували петна, които не можете да отстраните с препарати, пробвайте с пемза. Трябва първо да я навлажните, а след това внимателно и леко да започнете да търкате всяко петно. При натискане и грубо търкане можете да надраскате фаянса. След като отстраните петното, измийте с вода.

 

Как да се справите с неприятната миризма в тоалетната

Ароматизаторите за тоалетна са един от начините за неутрализиране на неприятната миризма. Редовно пускайте вентилатора, за да отстраните застоялия въздух и миризмата.

Можете да си приготвите и домашен препарат за ароматизиране. За целта си пригответе:

  • 2 чаени чаши сода бикарбонат;
  • 1/3 чаша лимонтозу;
  • 2 чаени лъжички кислородна вода;
  • 15-20 капки ароматно масло, например мента.

Последният компонент не е задължителен. Трябва да смесите всички съставки, да изсипете сместа във формички, например формички за лед, и да оставите да изсъхне. От време на време, например веднъж дневно, пускайте по едно кубче от този ароматизатор в тоалетната чиния.

 

Чиста тоалетна без неприятна миризма

 

Паста за зъби в казанчето за неутрализиране на неприятна миризма

Първо трябва да направите два малки разреза – по един от всяка страна на тубичката. След това я поставете в казанчето. Трябва да се постави така, че да не пречи на работата на механизма в нея. След това затворете казанчето. При всяко пускане на водата от тубичката ще излиза малко количество паста, което ще отстранява миризмата от използването на тоалетната.

 

как да почистим тоалетната

 

Ако се получи запушване

Ако по невнимание изхвърлите по-голямо количество тоалетна хартия, ако детето ви изпусне цяло руло, ако без да забележите някакви хигиенни материали попаднат в тоалетната чиния и  навътре, когато пуснете водата, може да се стигне до запушване.

Запушването може да се отстрани леко или да е необходимо да извикате специалист по отпушване. Пробвайте да отпушите, като използвайте найлоново фолио. Покрийте с него тоалетната чиния. След това пуснете водата, за да запълни чинията, и натиснете върху фолиото с ръце. Ако запушването е малко, ще успеете да отпушите. Ако не се справите, бързо се обадете на специалист по канализация за професионално отпушване.

Редовните грижи за чистотата на тоалетната чиния и за отстраняване на неприятната миризма ще ви осигурят комфорт при ползването на тоалетната. А при упорити замърсявания разчитайте на професионално почистване от Casa Limpia.

By | 2021-09-20T08:09:19+03:00 септември 20th, 2021|Categories: Съвети за почистване|Коментарите са изключени за Чиста тоалетна – без неприятна миризма и с искрящо бяла тоалетна чиния

About the Author: