Почистване на дограма

Почистване на дограма

За почистване на дограма до блясък разчитайте на Casa Limpia. А междувременно можете да  се погрижите за дограмата у дома или в офиса с тези няколко съвета за поддържане на чистотата на рамките и за стъклата. Няма да ви отнеме много време, а чистата дограма означава и по-чиста среда, в която да живеете и работите. Ще ви препоръчаме и лесни начини за отстраняване на лепенки, след като са ви поставили нова дограма.

почистване на дограма

Първо: как да махнете лепенките на стъклата

Когато сте сменили дограмата, си осигурявате по-добра изолация и следователно по-голям комфорт, както и по-ниски сметки за отопление и охлаждане. Но проблемът, пред който се изправят всички собственици на нова дограма, са лепенките, които остават., особено по стъклата. Те трябва да се махнат, защото развалят прекрасното впечатление. Освен това всички фирми за дограма препоръчват лепенките да се махнат до три месеца.

За да ги махнете и да не останат следи от лепилото, не са необходими скъпи уреди и препарати. Първо пробвайте да ги отстраните с пинсети, но дърпайте лепенките бавно, за да не се скъсат.

Ако лепенките не се поддават на издърпване с пинсета, ето по-ефикасен начин. Пригответе си макетно ножче, а преди да започнете да отстранявате лепенките с него, те трябва да се намокрят обилно с хладка вода. Внимавайте при почистването, за да не останат драскотини от ножчето. Ако нямате макетно ножче, можете да използвате и стъргалото за винетки – то щади стъклото. Ако искате да отстраните лепенките по-бързо, стъргалото има и друго предимство – то е по-широко и ще отстраните по-голяма ивица с всяко почистване.

Как да махнете лепенките от рамките

Почистването на рамките от лепенки е специфично, според материала, от който са направени. За дървена дограма много ефикасно е намазването със зехтин или олио. Лепилото, което се използва в лепенките, е мастно разтворимо. Намажете с кръгови движения – ще установите, че след всяко движение тиксото по рамката ще започне да се отделя.

За отстраняване на лепенки от PVC дограма пригответе сешоар – след насочване на гореща струя въздух към лепенките ще видите, че те ще започнат да се отделят. И тук можете да пробвате с намазване със зехтин или олио.

Почистване на рамките

В магазините ще намерите специални препарати за PVC, алуминиеви и дървени рамки. Предимството на тези препарати е, че не само отстраняват праха и нечистотиите, а и заличават образувани драскотини. Но ако нямате препарат, а сте решили да почистите, използвайте сапунен разтвор, ако дограмата ви е от PVC.

Почистване на стъклата с домашни препарати

За ефективно почистване, без да остават следи от капки, не е подходящо да чистите при силно слънце. Изберете облачен ден за почистването.

Препаратите за стъкло са ефикасни, но можете да си приготвите и домашни смеси за стъкла: равни части вода и оцет, смес от малко сода и сол в няколко чаши вода.

Не използвайте абразивни материали и разтворители

За да не повредите дограмата, не използвайте никакви абразивни материали или препарати, които имате подръка у дома. Те разяждат горния слой на рамките и надраскват стъклата.

Не използвайте и разтворители, смятайки, че така ще почистите по-бързо и по-ефикасно.

Ако използвате четка за почистване, тя трябва да е мека, за да не се надраскат рамките.

За професионално почистване на дограма и прозорци може да се свържете с Casa Limpia като изпратите запитване или се обадите на телефон: 0876 559 665.

By | 2018-06-06T13:24:16+03:00 юни 6th, 2018|Categories: Почистване на домове|Коментарите са изключени за Почистване на дограма

About the Author: