10 съвета за основно почистване след ремонт

10 съвета за основно почистване след ремонт

Основното почистване винаги изисква време и усилия. Затова се планира за периоди на отпуска, особено когато преди това планирате и ремонт. А след ремонта има много за почистване. Вече започна топлият сезон и с него започнаха и плановете за скорошни ремонти. Вие знаете кои части в дома се нуждаят от ремонт, а ние ще ви помогнем с основни съвети за почистването след ремонтните дейности, след като сте изхвърлили отпадъци – парчета материали, плочки и други.

 

почистване след ремонт

 

Важно е да помните, че организацията на почистването пести време, а у дома имате достатъчно ефикасни продукти, които са по-екологични от съвременните препарати за почистване – сода бикарбонат и оцет. Не забравяйте и за микрофибърните кърпи – най-добрите средства за сухо почистване.

  1. Махнете найлоните, изтръскайте ги и ги измийте, ще ви потрябват за следващия ремонт.
  2. Почистете четките, и те ще ви трябват за следващия ремонт. Първо ги изплакнете добре, а след това, за да запазите мекотата на косъма, ги потопете за малко във вода, в която сте разтворили омекотител. След като изсъхнат, можете да ги приберете.
  3. На места ще забележите капчици боя. Колкото и да се стараете, неизбежно ще останат такива капчици. Ако капчиците са по стъклата на прозорците, лесно ще ги изчистите с лакочистител – той ще разтвори боята.
  4. Ако върху пода забележите капчици боя, почистването зависи от това, каква е настилката. Опитайте първо с влажна кърпа и внимавайте с препаратите, могат да повредят настилката. По-добре пробвайте с вода, в която сте разтворили малко оцет, ако с влажна кърпа не успеете да ги отстраните.
  5. Ще трябва да отделите специално внимание при почистването на дограмата. Тя неизбежно се покрива с прах. Пригответе разтвор от хладка вода, в която сте разтворили около две лъжици оцет, и забършете.
  6. Ако някъде са останали частици от силиконово лепило, не е подходящо да почистите с влажна кърпа – така ще се получи зацапване. По-добре изчакайте, докато частиците изсъхнат. След това лесно ще ги отлепите.
  7. В кухнята също първо отстранете праха с влажна кърпа, а за мивката използвайте микрофибърна кърпа. Можете да почистите мивката и с паста за зъби или сода бикарбонат, ако е от алпака.
  8. При почистването на банята плочките със сигурност ще се нуждаят от почистване след ремонта й. Първо забършете със суха кърпа. В магазините ще намерите специални микрофибърни кърпи за сухо почистване на плочки и керамика. Не е необходимо да използвате силни препарати.
  9. За почистването на тоалетната чиния отново ще ви помогне разтворът на оцет във вода. Ако е по-замърсена, добавете повече оцет. Напръскайте с бутилка със спрей и изчакайте да подейства поне час.
  10. Поставете отпадъците от почистването – хартия, опаковки, в торба, за да са готови за изхвърляне. Това е последният етап на чистенето след ремонт.

Ако нямате достатъчно време за всички дейности от основното почистване, още преди да е приключил ремонтът ви, се обадете на Casa Limpia, за да се заемем ние с тази задача.

 

By | 2018-05-02T15:24:25+03:00 май 2nd, 2018|Categories: Чистене след ремонт|Коментарите са изключени за 10 съвета за основно почистване след ремонт

About the Author: