5 важни съвета как да върнете белотата на PVC дограмата

5 важни съвета как да върнете белотата на PVC дограмата

Чист дом, с искрящи стъкла и бели рамки на прозорците, е целта при всяко основно почистване. Междувременно, при периодичното чистене, се грижете допълнително за почистване PVC рамките на прозорците, за да запазят белотата си. Можете да използвате продукти, които има във всеки дом. Домашен сапун, сода бикарбонат, оцет, белина – тези са продуктите, с които можете да почистите дограмата. Освен това можете да използвате и кислородна вода. Ще опишем как да ги използвате за почистването.

 

как да върнем белотата на пвц дограматасъвети за Почистване на PVC дограма

 

Домашен сапун

Това е много добър продукт, с основно съдържание, което ще се справи със замърсяванията на рамките.

Настържете сапун и пригответе гъст разтвор, като добавите малко топла вода. Разбъркайте до получаване на пълно разтваряне. Потопете гъба в разтвора и забършете рамките.

Ако някъде по рамките има стари, упорити петна, можете да използвате мека четка, за да ги отстраните.

Не се безпокойте, че този разтвор ще повреди материала на рамките. Почистването с него трябва да се извършва няколко пъти месечно.

 

почистване на дограма с домашен сапун

 

Сода бикарбонат

Към содата добавете прах за пране. Желателно е прахът да е с избелващи свойства. Ето пропорциите:

  • 1 литър вода;
  • 10 г прах за пране;
  • 10 г сода.

Смесете до пълно разтваряне и използвайте кърпа или четка, която потапяте в разтвора и забърсвате рамките. И при този препарат упоритите петна трябва да се третират по-дълго време, да се нанесе повече от него върху тях и да се изчака 5-10 минути, за да попие и да може по-лесно да отстраните петната.

 

почистване на дограма със Сода бикарбонат

 

Оцет

Можете да използвате оцет за отстраняване на леки замърсявания. Потопете кърпа или парче кухненска хартия в оцета и натрийте рамките. Оставете да подейства 10 минути и след това забършете с мокра кърпа, а после със суха.

 

почистване на дограма с оцет

 

Белина

Пригответе разтвор от 10 г белина и 1 литър вода. Използвайки кърпа или губа, навлажнете добре рамките. Оставете да подейства от 2 до 3 часа, а след това забършете с мокра кърпа.

 

почистване на дограма с белина

 

Кислородна вода

Не е необходимо да разреждате кислородната вода. С гъба или кърпа, добре намокрена с водата, натрийте повърхността на рамките. Трябва да извършите няколко натривания, за да се получи резултат. След това забършете с мокра кърпа.

 

почистване на дограма с кислородна вода

 

Ако замърсяванията са упорити и не се отстраняват по този начин, пригответе смес от 20 г кислородна вода и обезцветител за коса, като добавите и 1 литър вода. Натрийте повърхността с разтвор, използвайки гъба или кърпа, а след това изчакайте 10-15 минути и забършете с мокра кърпа. Не се притеснявайте, че този разтвор ще повреди PVC материала.

Ако не искате да използвате никакви продукти освен чиста вода, забърсвайте периодично рамките с влажна кърпа или гъба. Така ще отстранявате праха, който неизбежно се натрупва не само по стъклата. Особено внимание отделяйте на почистването на външната част на рамките, тъй като замърсяването от външната среда е по-голямо.

Почистването на рамките на прозорците трябва да се извършва след почистването на стъклата. За да не замърсите стъклата, можете да залепите хартиено тиксо по краищата им, а след почистването на рамките да го махнете.

Чистите прозорци с чисти и искрящи от белота PVC рамки са приятна гледка и допринасят за общия комфорт заедно с чистия дом. Ако нямате време за редовно почистване на прозорците и рамките, поръчайте почистване на прозорци от Casa Limpia.

By | 2021-11-03T16:23:01+02:00 ноември 3rd, 2021|Categories: Съвети за почистване|Коментарите са изключени за 5 важни съвета как да върнете белотата на PVC дограмата

About the Author: