6 пропуски в подреждането и почистването на дома, водещи до безпорядък

6 пропуски в подреждането и почистването на дома, водещи до безпорядък

Подреденият и чист дом е задължително условие за комфорт и спокойна среда. Има основни правила за поддържане на реда, отклоняването от които се вижда веднага от посещаващите дома и не прави приятно впечатление. За да ви помогнем да избягвате отклонения и да впечатлявате с винаги подреден дом, ще разгледаме типичните пропуски, които нарушават реда в домашната среда.

 

почистване на къща

 

1 Неподреденото антре или коридор

Впечатлението от дома започва от вида на антрето или коридора. Може да се връщате уморени, но винаги поставяйте обувките, чадъра, якето на определените за това места. Ако имате портманто, то ще ви помогне за организацията на реда.

 

почистване на антре

 

2 Безпорядъкът в кухнята

Когато готвите, старайте се да измивате използваните съдове и прибори, за да не се трупат. Извадите ли за използване уреди, след това ги прибирайте на определените за тях места. Всеки пропуск допринася за безпорядък. Създайте си навик да прибирате неприбраните неща в кухнята всяка сутрин или всяка вечер.

 

почистване на кухня

 

Ако шкафовете в кухнята не са достатъчно, допълнете с поне още един шкаф, в който да поберете уреди, които няма как да оставите на плота. Нека на плота останат само тостерът, електрическата кана, кафе машината.

Рафтовете с подредени на тях множество неща – съдове, пакети с продукти и други, не допринасят за по-добър ред. Ако планирате смяна на кухненските шкафове, изберете такива без открити рафтове.

 

3 Бюрата не трябва да са претрупани и разхвърляни

Ако работата ви е свързана с използване на бюро или имате ученици, трябва да поддържате реда върху тях. Използвайте всички чекмеджета, ако е необходимо, поставете допълнителна кутия или кашон за листи.

Канцеларските принадлежности и принадлежностите за писане трябва да се прибират в чекмедже или специални канцеларски вазички, поставки, кошчета.

 

подреждане ан бюро

 

4 Не допускайте леглата да остават неоправени през деня

Леглата не се виждат от гостите ви, но самият безпорядък на неоправеното легло не действа организиращо и зареждащо. Нека първото задължение на всеки в дома бъде да оправя леглото си.

 

подреждане на стая

 

5 Прозорците трябва да се почистват редовно

Стъклата на прозорците трябва да се почистват достатъчно често, за да не дразнят със следи от капки и натрупване на прах. Това важи и за щорите. Ако нямате достатъчно време, потърсете услугите на фирма за почистване на прозорци. Това ще се наложи, ако живеете в голям апартамент или къща с много прозорци, но дори и прозорците ви да са малко на брой, ако всички от семейството са заети със служебни задължения, услугите на почистваща фирма са задължителни. Все повече семейства търсят Casa Limpia за почистването на прозорците у дома и почистване на щори.

 

почистване на прозорци

 

6 Задръстен ли е с ненужни неща балконът?

Колкото и да бързате всеки ден, балконът не е склад за непотребни неща. Изхвърляйте редовно опаковки, счупени вещи, които няма да използвате повече, и други неща, изхвърлянето на които отлагате. Ако не сте ги използвали повече от година, най-вероятно няма да ви потрябват повече.

 

почистване на балкон

 

Почистеният балкон е чудесно място за отдих, където можете да оформите кът за събиране на семейството, с диванче или масичка и столове. Струва си да го поддържате незатрупан с непотребни неща. Подредените места зареждат с енергия и предразполагат към ползотворна работа.

Необходими са малко усилия, за да поддържате ред в дома и да не допускате грешките, на които се спряхме по-горе. Резултатите си струват, не само за създаване на добро впечатление у гостите ви, но и за вашето добро самочувствие.

 

By | 2020-05-27T11:57:43+03:00 май 27th, 2020|Categories: Почистване на домове|Коментарите са изключени за 6 пропуски в подреждането и почистването на дома, водещи до безпорядък

About the Author: