7 съвета как да почистим лесно различни повърхности в дома

7 съвета как да почистим лесно различни повърхности в дома

Чистотата в дома е много важна за здравето и за самочувствието. Периодичното разчитане на професионално почистване помага за пестене на усилия и време. Основните повърхности – подовете, кухненският плот, меката мебел, както и повърхностите в банята и тоалетната, се почистват най-добре от професионална фирма. Тук ще се спрем на някои тънкости в почистването, с които ще допринесете за по-голяма чистота на различни места в дома. Нека уточним, че професионалистите в сферата на почистването често прибягват до средствата, които ще опишем по-долу.

1 Почистване със зехтин

Тази здравословна мазнина е много удобна за отстраняване на следи от капки вода по батериите. Всички хромирани повърхности заблестяват, когато ги изтриете с памуче, върху което сте капнали малко зехтин.

как да почистим лесно

снимка: https://www.adme.ru

 

2 Ако искате да отстраните остатъци от етикети

Остатъци от етикети могат да се наблюдават на различни места. Избегнете усиленото търкане, което няма да ви помогне да се справите бързо. Може би ще се изненадате, че ще ви предложим майонеза. Просто нанесете плътно известно количество майонеза и оставете да попие добре. След това лесно ще отстраните етикетите, без лепилото да ви създава проблеми. Не забравяйте да отстраните напълно и майонезата.

почистване на дома

снимка: https://www.adme.ru

 

3 Нека стъклата на прозорците ви да заблестят

Кристалната чистота на стъклата не е непостижима и не отнема много време да се постигне. Ето вълшебната смес, с която ще постигнете блясък – в литър вода разтворете супена лъжица нишесте и също толкова оцет. Избършете стъклата с кърпа, навлажнена с тази смес.

почистване на стъкла

 

4 За по-лесно почистване на фурната и микровълновата фурна

Не е необходимо да търкате усилено и да надраскате вътрешността на уредите, в които печете. Използвайте много лесен начин за размекване на налепа в тях. Поставете в микровълновата фурна купичка с вода и пуснете фурната за няколко минути на пълна мощност. След известно време, когато парата е размекнала налепите, ще ги отстраните по-лесно. За електрическата фурна важи същият начин на почистване.

5 Използвайте и кетчуп – ето за какво

Металните повърхности на съдове и декоративни предмети – от сребро, мед, месинг, постепенно губят блясъка си. Можете лесно да го върнете и да блеснат след изтриване с кърпа, на която сте изсипали малко кетчуп. Ще се учудите колко ефикасен е този продукт за полиране на метал.

почистване на домове

снимка: https://www.adme.ru

 

6 Кухненските прибори се почистват до искряща чистота с …?

Отговорът е нишадър. Това е не само ефикасно средство при болно гърло. Разтворен във вода, той връща блясъка на кухненските прибори. Пригответе разтвор от малко спирт и топла вода и го изсипете в торбичка или кутия, в която сте поставили приборите. Желателно е да направите това вечер, за да може разтворът да действа цяла нощ.

почистване ан прибори

снимка: https://www.adme.ru

 

7 Нишадър и за блестящи плочки в банята

Намокрете кърпа с разтвор на нишадърен спирт и изтъркайте плочките в банята. Лесно ще ги почистите с това просто средство.

Възползвайте се от тънкостите, които споделихме, за да улесните почистването на много повърхности в дома. А за общо подово почистване и почистване на банята може да потърсите помощта на професионалистите в почистването от фирма Casa Limpia.

 

By | 2019-11-25T08:26:12+02:00 ноември 25th, 2019|Categories: Препоръки за почистване|Коментарите са изключени за 7 съвета как да почистим лесно различни повърхности в дома

About the Author: