8 съвета за лесно почистване на баня

8 съвета за лесно почистване на баня

Редовното почистване на банята ще ви улесни. Така няма да се стига до натрупване на прах, пръски от сапун, косми и други частици. Проветряването няма да дава възможност за поява на мухъл поради висока влажност.

Всички сме заети хора, но почистването на банята два пъти седмично е препоръчително.

почистване на баня

Отстранявайте редовно влагата

Едно от основните неща, които трябва да правите ежедневно, след всяко къпане, е да проветрявате, за да може влагата да се отстранява и да не се създават благоприятни условия за мухъл.

Ако банята ви е с външен прозорец, проветряването е лесно – просто отваряйте редовно прозореца, след къпане, а в топло време оставяйте отворен. Ако банята няма прозорец, трябва да инсталирате вентилатор, който отвежда влажния въздух. На пазара ще намерите вентилатори с различни диаметри, така че да подберете според размера на тръбата в банята ви. За по-голяма баня изберете по-мощен вентилатор, с по-голям дебит.

Почистване на фугите

Тези проблемни места се поддават лесно на натрупване на нечистотии. Честото почистване ще ви улесни, Първо залейте плочките с гореща вода. След като изчакате около пет минути, започнете чистенето. Можете да използвате стара четка за зъби. Не е необходимо да купувате силни препарати, можете сами да си приготвите такъв от оцет, сода и вода.

Може също така да използвате парово почистване без препарати за отстраняване на мръсотиято по фугите и дезинфекция на пода, стените и санитарията в банята.

Справете се с пръските от сапун или шампоан

Колкото и да се стараете, понякога остават пръски от сапун или шампоан. Можете да ги избършете с мокра кърпа, а ако са особено упорити, към универсалния препарат от вода, оцет и сода добавете и препарат за миене на съдове. Нанесете върху следите от сапун или шампоан, а след това избършете с кърпа.

Не допускайте натрупване на котлен камък

Варовитата вода оставя петна по батерията и слушалката на душа след къпане, котленият камък се натрупва и по тоалетната чиния и във ваната. Затова почиствайте редовно и подсушавайте след къпане. Но това не е достатъчно. За да блесне батерията или слушалката, обвийте я в кухненска хартия, навлажнена с оцет, и оставете да подейства около час, след което избършете със суха кърпа. За по-голяма повърхност изсипете оцет в бутилка със спрей и напръскайте; след като престои час и дори повече, избършете със суха кърпа.

Ако забележите следи от ръжда

В банята имате средство за справяне с ръждата – паста за зъби. Покрийте със слой паста за зъби ръждясалия участък, а след това разтъркайте с четка, след което избършете.

Как да почистите тавана

Не допускайте по тавана, особено по ъглите, да се натрупват паяжини и мухъл. Използвайте моп, за да достигнете до замърсените места. За отстраняване на мухъла можете да използвате разтвор на вода и оцет, най-добре в равни части.

Почистете лесно тоалетната чиния

Тоалетната чиния ще искри от чистота, ако поне веднъж седмично я почиствате по следния начин. Изсипете равномерно по повърхността белина гел или разтвор, приготвен от чаша оцет с разтворена супена лъжица сода. Необходимо е да оставите да подейства поне час, а след това да изплакнете добре.

почистване на тоалетната

Как да блесне огледалото

За това има просто средство – пяна за бръснене. Нанесете я върху повърхността на огледалото, а след това изплакнете с вода и подсушете.

Разбира се, за да спестите време, винаги може да се възползвате услугата абонаментно почистване на домове от Casa Limpia, с която вашата баня ще бъде винаги чиста и с идеален външен вид.

By | 2018-04-04T19:46:55+03:00 април 4th, 2018|Categories: Почистване на баня, Препоръки за почистване|Tags: |Коментарите са изключени за 8 съвета за лесно почистване на баня

About the Author: